Srbija bolja od Crne Gore u prvoj provjeri pred Eurobasket

U timu nije bilo Jelene Dubljević i Anđelike Robinson, koje će početi da treniraju u ponedjeljak, dok su Milica Jovanović i Božica Mujović propustile utakmicu zbog lakših povreda
98 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora ženska reprezentacija, Foto: KSCG
Crna Gora ženska reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 17.05.2017. 21:43h

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije 72:40 u prvom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje se igra od 16. do 25. juna.

Za izabranice Roberta Injigesa bila je to prva provjera nakon deset dana boravka na Zlatiboru.

Priliku su dobile sve igračice koje su bile na raspolaganju selektoru Injigesu – u timu nije bilo Jelene Dubljević i Anđelike Robinson, koje će početi da treniraju u ponedjeljak, dok su Milica Jovanović i Božica Mujović propustile utakmicu zbog lakših povreda.

Srbija, koja je nastupila bez Ane Dabović i Sonje Petrović, vodila je tokom čitavog meča i došla do ubjedljive pobjede

“Imali smo problema prethodnih dana zbog virusa i povreda, fizički napredujemo iz dana u dana i ovo je tek početak. Moramo da napredujemo u narednim mečevima i da podižemo nivo forme. Nisam zadovoljan zbog grešaka koje smo pravili, ali ovo je tek prva utakmica. Ovo nije naš najbolji sastav i vjerujem da ćemo od naredne sedmice biti kompletni, kako bi uz naporan rad dostigli željeni nivo forme”, kazao je Injiges nakon meča.

Reprezentacija na Zlatiboru boravi od 6. maja i odrađuje najvažniju fazu priprema za četvrto uzastopno učešće na Eurobasketu.

Crna Gora i Srbija novi međusobni duel odigraće u petak, a povratak naše reprezentacije u Podgoricu planiran je u subotu.

“Zadovoljna sam fizičkom spremom ekipe. Bilo je evidentno da nam nedostaje igre ''pet na pet'', ali akcenat je na tome da se upoznamo sa novim trenerom i njegovim zahtjevima. Imamo još dosta toga da radimo, a posebno zbog toga što nam nedostaju četiri igračice. Vjerujem da ćemo biti sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu kako bi bile spremne za Eurobasket. Zadovoljna sam kako radimo sa novim selektorom, evidentno je da je u pitanju veliki profesionalac koji zna kako treba da se radi da bi se ostvario željeni rezultat. Imamo dovoljno vremena da se uigramo, a kada nam se pridruže i četiri igračice koje nam trenutno nedostaju, vjerujem da ćemo dostići željeni nivo igre”, kazala je kapiten Jelena Škerović.

Bonus video: