Srbija izgubila od Gruzije u Beogradu, Slovenija bolja od Austrije

Srbija je u prvom kolu pobijedila Finsku na stranu 80:58, dok je Gruzija bila bolja od Švajcarske kod kuće nakon produžetka 96:88
5164 pregleda 0 komentar(a)
Tadus Mekfaden na meču sa Srbijom
Tadus Mekfaden na meču sa Srbijom

Iznenađenje u Beogradu - Gruzija je savladala Srbiju 94:90 u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Eurobasket.

Gruzijski košarkaši će, bez obzira na ishod kvalifikacija igrati u završnici, kao jedan od domaćina, ali je trijumf nad Srbijom u gostima, bez obzira u kom je sastavu, uvijek veliki rezultat i uspjeh za sve evropske selekcije.

Tim Igora Kokoškova je odlično počeo, vodio je 13 razlike u prvoj četvrtini, imao sedam poena prednosti na poluvremenu, da bi Gruzijci polako počeli da tope razliku u trećoj četvrtini i uveli meč u neizvjestan finiš.

Srbija je vodila 90:89, poenima Raduljice 56 sekundi prije kraja, da bi Amerikanac sa gruzijskim pasošem Tadus Mekfaden trojkom i sa linije bacanja donio preokret, uz dobru odbranu Sanadzea u duelu sa Veličkovićem u posljednjem napadu domaćeg tima.

Mekfaden je sa 33 poena bio najbolji igrač meča, 23 je ubacio Georgi Šermadini, dok je u srpskoj reprezentaciji najbolji bio Aleksa Avramović sa 27.

Srbija je u prvom kolu pobijedila Finsku na stranu 80:58, dok je Gruzija bila bolja od Švajcarske kod kuće nakon produžetka 96:88.

Slovenija je u grupi F pobijedila Austriju 85:78 i reagovala nakon poraza od Mađarske na startu.

I Slovence je nosio Amerikanac Džordan Morgan sa 19 poena, koliko je postigao i Edo Murić.

U grupi B, Sjeverna Makedonija je već u nezgodnoj poziciji, jer je nakon poraza od Estonije kod kuće, izgubila i od Rusije u gostima. U grupi je i Italija.

Bonus video: