Srbija razbila Portoriko i ide na OI, Hrvatskoj drama u Torinu

„Orlovi” su u finalu turnira u beogradskoj „Kombank areni” deklasirali Portoriko i slavili sa 108:77
0 komentar(a)
Košarkaši Srbije, Foto: FIBA.COM
Košarkaši Srbije, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 09.07.2016. 21:46h

Deseti učesnik košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je Srbija.

„Orlovi” su u finalu turnira u beogradskoj „Kombank areni” deklasirali Portoriko i slavili sa 108:77.

Gosti su poveli trojkom Anhela Vasalja, a onda je uslijedio nevjerovatan odgovor tima Aleksandra Đorđevića, koji je serijom 24:0 poveo 24:3 i već u 6. minutu riješio meč.

Najbolji u pobjedničkom timu su bili Bogdan Bogdanović sa 26 koševa i osam asistencija i Nikola Jokić, koji je uknjižio tri poena i dva dodavanja manje, ali je imao osam skokova.

Mnogo više drame je bilo u Torinu, gdje je Hrvatska vodila od početka, ali je Italija pogotkom Nikole Melija 5,6 sekundi prije kraja izborila produžetke.

U njima su "vatreni" bili bolji, a sve je riješeno trojkom Bojana Bogdanovića 74 sekunde prije kraja za 80:74.

Posljednja šansa za tim Etorea Mesine je otišla 40 sekundi prije kraja, kada je Alesandro Đentile u kontri promašio zicer za 80:78.

Na kraju je bilo 84:78, uz 26 pogodaka Bogdanovića i 21 Krunoslava Simona, a fenomenalan je bio Dario Šarić, koji je u odlučujućim trenucima hvatao lopte, čuvao sve igrače Italije, pogađao, asistirao... Meč je završio sa 18 poena i 13 skokova i bio MVP.

Kod domaćih je najbolji bio Marko Belineli sa 18 koševa, po 12 su dali Luiđi Datome i Danilo Galinari.

Vizu za OI su ranije obezbijedili domaći Brazil, te SAD, Španija, Litvanija, Argentina, Australija, Venecuela, Nigerija i Kina.

Pitanje posljednjeg učesnika u Riju će rješavati Francuska i Kanada, sjutra od 15 časova u glavnom gradu Filipina, Manili.

Bonus video: