Srbija zvala Radončića

Radončić se još nije izjašnjavao o tome za koju bi reprezentaciju mogao da nastupa, a nedavno se pojavila spekulacija da će ga selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zvati na okupljanje našeg seniorskog tima za kvalifikacije za Eurobasket
37 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Www.marca.com
Dino Radončić, Foto: Www.marca.com
Ažurirano: 05.03.2016. 15:27h

Dino Radončić je jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša, sa 17 godina već je igrao za prvi tim Reala, a potencijalni je reprezentativac Crne Gore.

Radončić je, međutim, danas dobio poziv za omladinsku selekciju Srbije, na spisak kandidata za turnir u Manhajmu uvrstio ga je Milan Gurović.

"To hoće li on prihvatiti poziv nije do mene, nego do njega i njegovih roditelja. Mene ako neko pita želim li tog momka u timu reći ću da želim. Stvarno ima potencijal i bio bi jedan od nosilaca naše igre", rekao je Gurović za srpske medije.

Time je Srbija napravlila prvi korak ka angažovanju supertalenta, čiji je otac Damir, nekada sjajni rukometaš, rođen u Crnoj Gori.

Dinova majka je iz Srbije, a s obzirom na to da je on rođen u Njemačkoj mogao bi nastupa i za selekciju te zemlje.

Šuška se, takođe, da bi Španija mogla da mu ponudi državljanstvo, kao Nikoli Mirotiću.

Mladi Radončić još se nije izjašnjavao o tome za koju bi reprezentaciju mogao da nastupa, a nedavno se pojavila spekulacija da će ga selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zvati na okupljanje našeg seniorskog tima za kvalifikacije za Eurobasket.

U svakom slučaju, Tanjević i čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore moraju brzo da reaguju i ubijede Radončića da je Crna Gora najbolji izbor za njega i njegovu karijeru.

Bonus video: