Srednjoškolac iz Kalifornije umalo oborio rekord Vilta Čembrlena

LaMelo je je mlađi brat Lonzo Bola, zvijezde unverziteta UCLA, i jednog od glavnih pretedenata za prvog pika NBA drafta 2017. godine
8 komentar(a)
LaMelo Bol, Foto: Instagram
LaMelo Bol, Foto: Instagram
Ažurirano: 08.02.2017. 09:07h

LaMelo Bol, zapamtite to ime.

U pitanju je gimnazijalac iz Kalifornije, koji je na sinoć odigranom meču nacionalne srednjoškolske lige ubacio nevjerovatnih 92 poena.

LaMelo je je mlađi brat Lonzo Bola, zvijezde unverziteta UCLA, i jednog od glavnih pretedenata za prvog pika NBA drafta 2017. godine.

LeMelo je šutirao 37 od 61 iz igre, postigao je sedam trojki, a za dva poena je šutirao 30 od 39.

Igrač srednje škole Chino Hills je u prvom poluvremenu postigao 29 poena, dok je u poslednjoj četvrtini "sipao" nevjerovatnih 41 poen.

"Poslije odličnog prvog poluvremena, moj sin je podigao igru na još veći nivo", kazao je Lavar Bol, otac supertalentovanih košarkaša.

Chino Hills je prije sinoćnjeg meča izgubio od Ouk Hil Akademije (srednje škole sa najboljim košarkaškim programom koja je već dala nekoliko NBA zvijezda), poslije niza od 61 pobjede.

Međutim brzo su uspjeli da se uzdignu u sinoćnjem meču protiv Loso Ososa i pobjede sa 146:123.

"Moj sin ima kompetativan duh. Prosto poludi kad izgubi meč. Sinoć je bio izvaredan. U jednom trenutku čuvala su ga dvojica, kad je stigao do 45 poena tri igrača su igrala odbranu na njemu", kazao je Lavar.

On je dodao i da je LaMelo "rođeni strijelac"

Da je familija Bol predodređena za budućnost NBA lige potvrđuje i srednji brat LiAneđelo Bol, koji je saigrač LeMelov u Chino Hills-u.

LiAnđelo je u meču ranije, tokom sezone ubacio 72 poena, i trenutno se nalazi na odmoru, kako bi bio što spremniji za plejof.

Oba mlađa brata Lonzo Bola, nastupaće za koledž UCLA.

Bonus video: