Srednjoškolci Džejms i Vejd češće na televiziji od NBA timova

Trenutna sezona je jedina u kojoj će mlađi Džejms i mlađi Vejd moći da igraju zajedno, pošto Zair Blesing Dvejn Vejd na ljeto treba da maturira i ići će na koledž
1428 pregleda 0 komentar(a)
Zair i Dvejn Vejd, Foto: AP
Zair i Dvejn Vejd, Foto: AP

Srednja škola „Sijera Kenjon“ u Los Anđelesu potpisala je ugovor sa američkom sportskom televizijom ESPN, prema kojem će medijska kuća direktno prenositi 15 mečeva košarkaškog tima te škole u tekućoj sezoni, a to je više od NBA ekipe Vašington Voriorsa, na primjer. Razlog je očigledan.

Za srednjoškolski košarkaški tim iz Kalifornije igraju Lebron Džejms mlađi, 15-godišnji sin istoimenog trostrukog NBA prvaka i četvorostrukog MVP lige, kao i Zair Vejd, 17-godišnji sin bivšeg MVP finala NBA Dvejna Vejda.

Trenutna sezona je jedina u kojoj će mlađi Džejms i mlađi Vejd moći da igraju zajedno, pošto Zair Vejd na ljeto treba da maturira i ići će na koledž.

Na tu vijest reagovao je i plejmejker Vašington Vizardsa Ajzea Tomas, koji je zaključio da srednjoškolci imaju više prenosa na nacionalnoj televiziji od NBA franšize iz prijestonice.

Vašington je prilično atraktivan tim ove sezone - u prosjeku se na njihovim mečevima viđa 241 poen (120 postignu Vizardsi, a 121 protivnici u prosjeku), što je najviše u posljednjih 20 godina. Ipak, godine loših rezultata Vašingtona i brojne povrede Džona Vola učinile su taj tim ne naročito privlačnim timom za direktne TV prenose, piše Sport klub.

Vizardsi se trenutno nalaze na skoru 5-8 devetom mjestu tabele Istočne konferencije.

Bonus video: