Srpski mediji sele još jednog Hrvata na klupu "plavih", Budućnost pregovarala sa Bosancem

Vijest da će Aleksandar Petrović preuzeti Budućnost Voli saopštio je beogradski novinar Vladan Tegeltija u svojoj emisiji "Zona press"
6901 pregleda 10 komentar(a)
Aleksandar Petrović sjedi na klupi Brazila, Foto: FIBA
Aleksandar Petrović sjedi na klupi Brazila, Foto: FIBA
Ažurirano: 20.06.2019. 02:03h

Nakon Jasmina Repeše, koji je otišao u aprilu, još jedan hrvatski trener mogao bi da sjedne na klupu Budućnost Volija.

U pitanju je Aleksandar Petrović, popularni "Aca Trica".

Vijest je saopštio srpski novinar Vladan Tegeltija u svojoj emisiji "Zona press", ostaje da se vidi da li se radi o spekulaciji, ili se zaista sprema dolazak u Podgoricu aktuelnog selektora Brazila.

Aleksandar Petrović, rođeni brat preminulog Dražena Petrovića, jednog od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, vodio je u trenerskoj karijeri brojne klubove, od Cibone, Zadra, Cedevite do Ljetuos Ritasa, nekoliko puta je bio selektor Hrvatske, vodio je i Bosnu i Hercegovinu, a sada sjedi na klupi rivala Crne Gore na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Ono što je sigurno jeste da Budućnost Voli traži trenera, nakon što je Petar Mijović, koji je bio rješenje za domaću ligu, odveo Podgoričane do titule prvaka Crne Gore.

Traži se, očigledno, trener sa našeg govornog područja, a "Vijesti" saznaju da su čelnici kluba iz Njegoševog parka bili na sastanku sa Predragom Krunićem iz Bosne i Hercegovine, koji godinama radi u Njemačkoj, a bez posla je od januara, kada je dobio otkaz u Bonu.

Krunić je bio šampion Njemačke sa Oldenburgom, dva puta je vodio Bon, po jednom Bajrojt i Miteldojčer, kao i poljski Vroclavek.

Bonus video: