Stara baza za novi pohod na vrh

"Drago mi je što sam ponovo u klubu u kojem sam ponikao. Vjerujem da će moje ovogodišnje partije biti na nivou onih kada sam nosio dres matičnog kluba", zaključio je Dašić
4 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2014. 21:29h

Košarkaši Budućnost Volija već nekoliko dana nalaze se u tradicionalnoj bazi - Baru, na pripremama pred start šampionata u ABA ligi.

Iako u okrnjenom sastavu zbog obaveza trojice igrača u reprezentaciji, trener Igor Jovović je zadovoljan dosadašnjim trenažnim procesom, naglasivši da će pripremni period u ovom gradu trajati do 28. avgusta.

"Vrijedno radimo u rekao bih sada već staroj bazi. I imamo odlične uslove za rad. Od pojačanja koja su stigla u klub, osim dvojice Amerikanaca, svi ostali su bili u određenom trenažnom procesu. Naravno da će svima trebati vremena da dostignu optimalni nivo forme. Nakon toga radićemo i na ostalim taktičkim stvarima", rekao je na konferenciji za novinare u Baru trener „plavih”.

A upravo su juče predstavljena ovogodišnja pojačanja Budućnost Volija. Uz povratnika u matični dres Vladimira Dašića, prisutni su bili Robert Rikić i Darko Planinić, te američki dvojac Džej Ar Rejnolds i Vilijem Šihi.

"Drago mi je što sam ponovo u klubu u kojem sam ponikao. Vjerujem da će moje ovogodišnje partije biti na nivou onih kada sam nosio dres matičnog kluba", zaključio je Dašić.

Amerikanci su istakli oduševljenje zemljom u koju su došli i činjenicom da će nositi dres Budućnost Volija u narednoj sezoni.

"Koliko sam mogao da vidim, radi se o divnoj zemlji i divnim ljudima. Znam da se dosta očekuje od svih nas i vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti na ukazanom povjerenju. Uspio sam i da obiđem nekoliko objekata kompanije Voli koja je i generalni sponzor kluba", rekao je Šihi.

Drugi Amerikanac, Rejnolds, govorio je o prvim impresijama o klubu i ambicijama tima u koji je stigao.

"Uz tri reprezentativca koja će nam se pridružiti, smatram da je ovo dobra ekipa, koja je kadra da se ravnopravno nosi sa svim rivalima u Eurokupu i ABA ligi. Naravno da je u ovakvim situacijama potrebno vrijeme da sve dođe na svoje mjesto, a smatram da ga imamo sasvim dovoljno za kvalitetne pripreme i uigravanje", dodao je Rejnolds.

Pojačanje iz Širokog, Robert Rikić, takođe se zahvalio na povjerenju.

"Upoznat sam sa kvalitetima Budućnosti i hvala čelnim ljudima kluba što su me angažovali. Mislim da možemo dosta ove sezone. Na meni je da vrijedno radim i pružim maksimum", zaključio je Rikić.

Zvučno pojačanje, Darko Planinić, zadovoljan je saigračima i atmosferom u klubu.

"Sve je zaista na optimalnom nivou. Zadovoljan sam što ću naredne sezone nositi dres Budućnost Volija", istakao je Planinić.

Bonus video: