Stefan Birčević prvo pojačanje KK Partizan

„Još kao klinac, kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u ‘Pioniru’ i navijače koji ga fantastično bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram”, rekao je Birčević za klupski sajt
108 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Birčević, Foto: Kkpartizan.rs
Stefan Birčević, Foto: Kkpartizan.rs
Ažurirano: 13.06.2016. 12:22h

Košarkaški klub Partizan pojačao je danas reprezentativni krilni centar Stefan Birčević, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije.

„Još kao klinac, kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u ‘Pioniru’ i navijače koji ga fantastično bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram”, rekao je Birčević za klupski sajt.

On je tokom karijere nastupao za Metalac i Radnički, a prethodne dvije sezone igrao je u španskom Estudijantesu. Istakao je da se nada da će Partizan predstojeće sezone imati velike ambicije.

„Velika mi je čast što me je trener Džikić pozvao da radim sa njim. Mislim da sam došao u pravom trenutku, sa 26 godina, kada sam najspremniji i kada mogu da se u najboljem svjetlu predstavim i klubu i navijačima”, kazao je Birčević.

On je prošle sezone za Estudijantes u španskom prvenstvu imao učinak od 5,8 poena i 3,3 skoka po utakmici. Bio je član reprezentacije Srbije koja je na Svjetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebrnu medalju.

Bonus video: