Stigla potvrda: Luka Pavićević potpisuje novi ugovor

Strategu Roana je ponuđen novi ugovor, a sve je ozvaničeno na sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore
56 pregleda 9 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2014. 13:10h

Luka Pavićević ostaje selektor košarkaša Crne Gore, čime je potvrđena informacija "Vijesti".

Strategu Roana je ponuđen novi ugovor, a sve je ozvaničeno na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore.

Pavićeviću je istekao ugovor završetkom Evropskog prvenstva u Sloveniji, gdje su "crveni" eliminisali nakon prve faze. Međutim, čelnici saveza su bili zadovoljni radom mladog stručnjaka i odlučeno je da se sa njim produži saradnja.

Četrdesetpetogodišnji Pavićević je na kormilo nacionalnog tima Crne Gore promovisan krajem 2011. godine, a naslijedio je Dejana Radonjića. Vodio je našu selekciju perfektno kroz kvalifikacije za šampionat u Sloveniji, kada je ostvareno 10 pobjeda iz isto toliko mečeva.

Na šampionatu Starog kontinenta koje je održano u septembra prošle godine, Crna Gora je savladala Makedoniju i Srbiju, a poražena je od Letonije, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Pavićević je trenersku karijeru počeo 2003. godine u OKK Beogradu, a potom je vodio Atlas, Hemofarm, Panionios (Grčka), Albu, a od 2011. je na klupi francuskog Roana.

Bio je i trener mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2005. godine u Rusiji, kada je osvojena bronzana medalja. Sa Univerzitetskom selekcijom Srbije osvojio je zlato na Univerzijadi u kineskom gradu Senženu (2011).

Bonus video: