Stiv Ker: Popoviča za predsjednika SAD

Trener Golden Stejta smatra da Popovič posjeduje baš one osobine koje nedostaju aktuelnom predsjedniku Donaldu Trampu, koga i Ker i Popovič kritikuju u javnosti
0 komentar(a)
Greg Popovič, Foto: Beta-AP
Greg Popovič, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.11.2017. 11:16h

Trener šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker kaže da njegova naklonost prema kolegi sa klupe San Antonio Sparsa Gregu Popoviču ide dalje od košarke.

Ker smatra, kako je kazao, Popoviča prijateljem za koga bi rado glasao kada bi se legendarni Pop kandidovao za predsjednika SAD.

"Stvarno bih glasao za Popa. On bi bio sjajan predsjednik. Šalu na stranu, stvarno bih glasao za njega. Čast i integritet, to bi bile dvije ključne komponente za svaku osobu koja hoće da postane predsjednik. On bi to omogućio", kaže Ker, prenosi "Mercury News".

Ker dodaje da Popovič posjeduje baš one osobine koje nedostaju aktuelnom predsjedniku Donaldu Trampu, koga i Ker i Popovič kritikuju u javnosti.

Nisu saglasni sa njegovom retorikom u vezi sa LGBT pravima, ženama i nacionalnim manjinama, kao i osobama sa posebnim potrebama.

Slično razmišlja i Stef Kari, plejmejker ekipe iz Ouklenda.

"On je izuzetan za NBA i bio bi vjerovatno još bolji u ulozi predsjednika", kaže Kari, dok njegov trener dodaje da u tom slučaju ne bi bio potpredsjednik, ali bi išao na večere sa Popom.

Bonus video: