Stiv Ker trener sezone

128 pregleda 0 komentar(a)
Stiv Ker, Foto: Beta-AP
Stiv Ker, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.04.2016. 19:34h

Izbor je bio očekivan i logičan - trener Golden stejta Stiv Ker proglašen je za najboljeg trenera u tekućoj NBA sezoni.

Ker je dobio 64 prve nominacije i ukupno je osvojio 381 poen od 130 članova komisije sačinjene od sportskih novinara iz SAD i Kanade.

Iza sebe je ostavio trenera Portlanda Terija Stotsa sa 335 poena i 37 prvih nominacija i trostrukog dobitnika ovog priznanja, trenera San Antonija Grega Popoviča sa 166 poena i 10 prvih nominacija.

Treneri su za prvi nominaciju dobijali po pet, za drugu po tri i za treću po jedan poen.

U svojoj drugoj godini na klupi Golden stejta, Ker je oborio rekord lige sa 73 pobjede i devet poraza u regularnom dijelu sezone, koji je prethodno držao Čikago punih 20 godina.

Ovaj 50-godišnji trener nije tokom cijele sezone predvodio Golden stejt, jer je zbog operacije leđa propustio 43 utakmice početkom godine. Za to vrijeme njegov zamjenik i asistent Luk Volton je ostvario 39 pobjeda i četiri poraza.

Aktuelni šampion je ove sezone zabilježio i najbolji start od 28 uzastopnih pobjeda, ostvario je i 34 uzastopna trijumfa na gostovanjima, a računajući i kraj prošle sezone upisali su i 54 uzastopne pobjede na domaćem terenu.

Takođe, Golden stejt je postao prva ekipa u istoriji koja nije izgubila dvije utakmice zaredom tokom regularnog dijela sezone i nije dvaput poražena od jednog tima.

Bonus video: