Subotić: Ivanović vjerovatno neće igrati protiv Cibone

Plejmejker Podgoričana je preksinoć na treningu nezgodno doskočio na nogu saigrača Martinša Mejersa i ponovo osjetio bol u skočnom zglobu, koji ga je mučio i tokom priprema reprezentacije za Mundobasket. Zbog toga nije igrao prijateljski meč sa Splitom
3053 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIĆ
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIĆ

Košarkaši Budućnost Volija pokazali su dva različita lica protiv Splita u generalnoj provjeri pred start sezone i ABA Superkup u Zagrebu.

Efikasnijom igrom u napadu u drugom poluvremenu, u kojem su ubacili 51 poen, ali posebno boljom igrom u odbrani (primili 27), izabranici Slobodana Subotića su savladali Split, člana ABA2 lige, sa 94:70 (21:18, 22:24, 29:16, 22:11).

Crnogorski šampion je time upisao sedmi trijumf u pripremnom periodu, u kojem je imao samo jedan poraz, u finalu Memorijala “Mirza Delibašić” u Sarajevu, od Cedevita Olimpije.

Ipak, prvo poluvrijeme, naročito druga četvrtina, u kojoj su gosti vodili i 38:28, ostaje kao opomena...

"To je jedna stvar koju moram da riješim kao trener, da se ta koncentracija produži što više. Bilo je tih padova na prijateljskim utakmicama. Danas smo rano poveli, otvorili sa vođstvom od 14:6, a onda smo dozvilili protivniku da preokrene i povede. Primili smo 43 poena u prvom poluvremenu, i to, sigurno, nije dobro. Ali poslije sastanka u svlačionici, izgleda da su se glave “skupile”, momci su shvatili šta treba da naprave i primili smo samo 27 poena u nastavku. Split je dobra ekipa, koja se sprema za ABA2 ligu, tako da je bila odlična priprema za ABA Superkup i meč sa Cibonom u Zagrebu". rekao je nakon utakmice Slobodan Subotić.

Ono što nije dobro za “plave” jeste to što u ekipi nije bilo plejmejkera Nikole Ivanovića, koji je preksinoć na treningu nezgodno doskočio na nogu saigrača Martinša Mejersa i ponovo osjetio bol u skočnom zglobu, koji ga je mučio i tokom priprema reprezentacije za Mundobasket.

"On želi, on hoće. Možda se priključi u Zagrebu, ne znam, ali vjerovatno neće igrati protiv Cibone" dodao je Subotić.

Ekspedicija Budućnosti u četvrtak ide u Zagreb, a dan kasnije će igrati sa domaćinom Cibonom.

Bonus video: