Sutjeska nanijela drugi poraz Budućnosti u nezavisnoj državi!

Košarkaši Sutjeske pobijedili su večeras u Nikšiću ekipu Budućnost 90:85 u petom kolu Erste Super lige.
85 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2012. 19:55h

U odličnom ambijentu pred oko dvije hiljade gledalaca, izabranici Dušana Dubljevića na pleća su bacili, za nikšićke prilike, donedavno nedodirljivu Budućnost Voli, kojoj je ovo drugi poraz u samostalnoj Crnoj Gori.

Podgoričani su prvi doživjeli u oktobru 2006. godine...

Nošeni frenetičnom atmosferom za koju su, prije svih, zaslužni navijači, domaći košarkaši tačno su znali šta hoće – pobjedu.

Istina, prva četvrtina pripala je gostima, iako su tokom većeg dijela nikšićki „plavo–bijeli" imali vođstvo.

Nakon 10 minuta igre Mihailović je sa četiri vezana poena donio vođstvo svom timu (24:20).

Takav epilog motivisao je domaće, koji su sa dvije vezane trojke Dragićevića uzvratili na najbolji mogući način. Od tog trenutka Nikšićani su kontrolisali i igru i rezultat sve do samog finiša, kada je Budućnost uspjela da izbori produžetak.

Međutim, prije foto-finiša domaćin je bio briljantan. Naime, nakon odmora Vranješ i saigrači su konstantno uvećavali razliku koja je dostizala i do 11 koševa, koliko je stajalo na semaforu u 30. minutu.

Najviše zahvaljujući rođenom Nikšićaninu Bojanu Dubljeviću Budućnost se do kraja posljednje četvrtine, ipak, vratila u meč. Serijom 10:0 za nepuna četiri minuta Budućnost je prišla domaćima, koji su u tim trenucima napravili dosta tehničkih grešaka.

Najviše uzbuđenja bilo je u posljednjoj sekundi kada je nakon skoka u napadu Budućnost stigla do produžetka (77:77). Prethodno su gosti namjerno promašili slobodno bacanje...

Ipak, u dodatnih pet minuta na visini zadatka su bili Dragićević, Vranješ i Gajović, tako da je neprikosnovena Budućnost pognute glave napustila grad pod Trebjesom, dok su domaći igraći pobjedu proslavljali sa „vojvodama“...

"Mislim da smo potpuno zasluženo stigli do dragocjene pobjede. Publika je mogla da uživa u dobroj košarci. Svakako da nije mala stvar dobiti ekipu koja godinama dominira u domaćim okvirima, dok zapažene rezultate ostvaruju i u evropskim takmičenjima.Veliku zahvalnost dugujemo publici koja nas je nosila od prvog do poslednjeg minuta. Novom pobjedom dokazali smo da se vraćamo na pravi put", kazao je Žarko Dragićević, plejmejker Nikšićana.

Ostale utakmice petog kola biće odigrane sjutra, kada će se sastati Lovćen i Ulcinj i Teodo i Mornar.

Sutjeska – Budućnost 92:87 (18:20, 21:15, 22:15, 16:27, 15:10)

Nikšić – Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 2 000. Sudije: Šutulović (Podgorica), Lepetić (Herceg Novi), Jokić (Podgorica).

Sutjeska: Kovač 6, Zarubica, Vranješ 16, Jovanović, Grabovica 7, Popović 8, Dragićević 24, Jocović 11, Gajović 13, Kuveljić, Pejović 7, Krivokapić.

Budućnost: Mihailović 13, M. Popović, Milošević 2, Radović 2, Vitkovac 24, Dubljević 28, A. Popović 8, Ivanović 5, Anderson 5, Nikolić, Mugoša, Boldin.

Bonus video: