Sutjeska u Tuzli, Lovćen kući protiv Splita za uspješan početak godine

U četvrtak na programu mečevi 14. kola ABA2 lige
1058 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pavlićević protiv Slobode na meču u Nikšiću
Nikola Pavlićević protiv Slobode na meču u Nikšiću

Ako košarkaši Sutjeske i Lovćen Bemaxa nijesu mogli da 2019. godinu završe pobjedama, iz prostog razloga što su međusobno igrali posljednji meč u sada već prošloj godini (Sutjeska je slavila u Nikšiću 8783), crnogorski predstavnici u ABA2 ligi imaju šansu da pobjedama otvore 2020. godinu.

Nikšićani u četvrtak od 19 sati gostju u Tuzli protiv Slobode, ekipi koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli, sa tri pobjede iz 13 utakmica.

"Dolazimo u grad košarke, da odmjerimo snage sa ekipom koja ima tri nova igrača i trenera. Ako želimo da ostvarimo dobar rezultat, odbrana mora biti na visokom nivou'', rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Nikšićani su trenutno treći na tabeli sa osam pobjeda i pet poraza, a u prvom dijelu lige su na svom terenu savladali Slobodu sa 73:70.

"Poslije uspješno završenog prvog dijela sezone, želimo da nastavimo u istom ritmu. Borbu za plej of nastavljamo na teškom terenu u Tuzli, ali daćemo svoj maksimum i nadam se da ćemo upisati novu pobjedu u regionalnom takmičenju", rekao je bek Sutjeske Nikola Đoković.

Lovćen je doživio dva poraza u prethodna dva kola, protiv Borca je prije dvije sedmice prekinuo seriju nepobjedivosti kod kuće ove sezone, pa izabranici Zorana Kašćelana u četvrtak od 18 sati protiv Splita žele da se pred svojim navijačima vrate u pobjednički kolosjek.

“Dočekujemo ekipu koja ima mnogo veći kvalitet nego što stanje na tabeli pokazuje, i znamo da će biti zahtjevan meč. Želimo da pobjedom započnemo Novu godinu i napravimo dobru reakciju nakon dva poraza", rekao je Kašćelan.

Lovćen je trenutno deveti na tabeli sa pet pobjeda i osam poraza, Splićani imaju pobjedu više. U Splitu je bilo 72:63.

“Očekuje nas veoma teška utakmica protiv ekipe Splita koja je promijenila trenera i pojačala se u igračkom kadru. Otežavajuća okolnost je i zatvaranje jednog dijela tribine, ali se nadamo da ćemo borbenom i koncetrisanom igrom tokom svih 40 minuta doći do željenog rezultata”, kazao je Miloš Lopičić, centar Lovćena.

Bonus video: