Sva pažnja ka napadu rivala i skoku u odbrani

Budućnost je bez poraza već osam kola, ima samo jedan neuspjeh u 10 utakmica, dok FMP ima polovičan bilans od po pet pobjeda i poraza, i nalazi se na diobi četvrtog mjesta sa Partizanom i Olimpijom.
58 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2017. 12:43h

Iza košarkaše Budućnost Volija su dva teška meča na dva fronta i dvije važne pobjede protiv Partizana u ABA ligi i Hapoela u Ulebovom Evrokupu.

Prvo mjesto u regionalnom takmičenju, i skoro izborena viza za narednu krug u evropskom takmičenju, rezultati su kojima u podgoričkom klubu mogu da budu apsolutno zadovoljni. Međutim, pravi izazovi tek slijede, odnosno serija uzastopnih gostovanja, počev od današnjeg protiv FMP Železnika, preko duela sa Galatasarajem u Istanbulu, Zadra, te zaključno sa Bajernom u Minhenu...

"FMP je sigurno jedan od najstabilnijih klubova u ABA ligi. Ima potrebne uslove za rad, godinama je u prilici da selektira vrlo talentovane igrače. Ove sezone su u grupi timova koja igra jedanput nedjeljno, što znači da imaju vremena za pripremu za svakog protivnika, dovoljno vremena za rad i za odmor", kaže trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost je bez poraza već osam kola, ima samo jedan neuspjeh u 10 utakmica, dok FMP ima polovičan bilans od po pet pobjeda i poraza, i nalazi se na diobi četvrtog mjesta sa Partizanom i Olimpijom.

"Važan dio ekipe ima kontinuitet zajedničkog igranja, ljetos su pridodati iskusni igrači, tako da njihov trenutni plasman ne može da bude nikakvo iznenađenje. Igračka hijerarhija u timu je potpuno jasna, način igre prati atletske sposobnosti ekipe, četiri puta su bili domaćini i u svojoj dvorani nemaju poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Biće vrlo važno iskontrolisati njihov napad i skok u odbrani", dodao je Džikić.

Prošle sezone podgorički tim dobio je oba međusobna duela. Pred svojim navijačima slavio je 93:84, a u gostima 77:69. Ukupan skor dva tima u ABA ligi je 7-7, FPM ima pobjedu više na svom parketu (4-3).

"Naš sljedeći protivnik je kvalitetan, dobro popunjen na svim pozicijama. Spremni smo za tešku utakmicu svih 40 minuta. Biće potrebno puno koncentracije u odbrani njihovog pik-en-rola", rekao je centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Vladimir Jovanović, trener FMP-a, ističe da Budućnost Voli možda igra i najbolju košarku u dosadašnjem dijelu sezone.

"To je potvrdila i igrama u Evrokupu. Čvrsti su, agresivni, igraju odbranu na granici faula i da bi se suprotstavili takvoj ekipi potrebno je da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti. Kompletni smo, spremni i motivisani da poslije loše igre u posljednjem kolu odigramo mnogo bolje", rekao je Jovanović.

Večerašnja utakmica u Železniku počinje u 21 čas.

Bonus video: