Šved počeo da trenira, ali ne dolazi u Podgoricu

1283 pregleda 0 komentar(a)
Aleksej Šved u duelu sa Edvinom Džeksonom na prvom meču u Moskvi
Aleksej Šved u duelu sa Edvinom Džeksonom na prvom meču u Moskvi

Himki je i dalje bez najboljeg igrača, Alekseja Šveda, najskupljeg košarkaša Evrope. Polomio je prst na lijevoj ruci u Kaunasu protiv Žalgirisa, 23. novembra, nakon čega je morao na operaciju.

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis je početkom februara saopštio da je kost na prstu, konačno, srasla, i da se za Šveda bliži dan povratak na teren. Ali, to neće biti za sjutrašnji meč protiv Budućnosti (19 časova), jer Šved neće putovati za Podgoricu.

"Šved je počeo da trenira, polako se „povezuje“ sa ostatkom ekipe. Neće igrati protiv Budućnosti, a onda ćemo vidjeti. Nadamo se da može biti spreman za važne mečeve u VTB ligi, protiv Lokomotive Kubanj 11. februara ili Uniksa 15. februara. Niko ne može to da predvidi, sve zavisi od medicinske ekipe i samog Alekseja, koji još uvijek osjeća bol. Jedva čekamo da se vrati, ekipi je veoma potreban", rekao je generalni direktor Himkija, Pavel Astahov.

Šved je bio najbolji igrač u pobjedi Himkija protiv Budućnosti, dva dana prije povrede, sa 22 poena (trojke 9-4), te po sedam skokova i asistencija.

"Sigurno je da je lakše igrati protiv njih kad im nema Šveda. Međutim, ako mi budemo igrali naš stil igre, onako kako znamo, možemo do pobjede protiv njih", istakao je Danilo Nikolić.

Bonus video: