Svi igrači motivisani, atmosfera pozitivna

Izabranici Bogdana Tanjevića odrađuju najteži dio priprema, jer je akcenat na podizanju fizičke spreme uoči početka serije kontrolnih mečeva koji će poslužiti za uigravanje tima
76 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 02.08.2016. 20:18h

Najbolji crnogorski košarkaši već drugu sedmicu na Zlatiboru, u staroj bazi, odrađuju pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bogdana Tanjevića odrađuju najteži dio priprema, jer je akcenat na podizanju fizičke spreme uoči početka serije kontrolnih mečeva koji će poslužiti za uigravanje tima.

Od prvog dana na pripremama je 17 igrača kojima su se priključila i četvorica iz mlade reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije u Grčkoj - Petar Popović, Zoran Nikolić, Emir Hadžibegović i Aleksa Ilić.

"Zasada sve protiče u najboljem redu, imamo sjajne uslove za rad kao što je slučaj i svake godine, zbog čega je Zlatibor odlična baza za pripreme. Radi se naporno od prvog dana i veoma je važno što su svi momci spremni došli na pripreme, a uz to i motivisani, što je donijelo i pozitivnu atmosferu i intenzivan rad od prvog treninga. Za ovu akciju na okupu je gotovo najjača ekipa koju Crna Gora ima u ovom trenutnu, uz izostanak nekoliko važnih igrača kao što su Nikola Peković, Blagota Sekulić i Milko Bjelica. To je ujedno i prilika za mlađe igrače da se nametnu selektoru i da zasluže značajniju ulogu u nacionalnom timu. U kvalifikacijama bi mogli da se dokažu igrači koji do sada nijesu bili u prvom planu i vjerujem da će svi momci iskoristiti priliku na pravi način. Ekipa je mlada, uz nekoliko iskusnih igrača i mislim da će to donijeti dobru energiju", kazao je centar Nikola Vučević za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Rivali u kvalifikacionoj grupi F su Gruzija, Slovačka i Albanija, a plasman na Eurobasket izboriće pobjednici sedam kvalifikacionih i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

"Imamo jedan jedini cilj i znamo koliko je važno da ga ostvarimo. Respektujemo sve protivnike u grupi jer je odavno poznato da svi igraju košarku i da se niko ne smije unaprijed potcijeniti. Gruzija je svakako najveći konkurent u grupi i selekcija koja je redovan učesnik evropskih šampionata i ima veliko iskustvo. To, svakako, ne znači da Albanija i Slovačka nemaju kvalitet, ali vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da u tim duelima ne bi trebalo da imamo problema. Najvažnije je da se fokusiramo na našu igru, da radimo najbolje što možemo i da na pravi način iskoristimo vrijeme koje je pred nama do početka kvalifikacija. Želja je da budemo maksimalno spremni i uigrani za početak kvalifikacija, a onda idemo od meča do meča do cilja koji smo postavili", zaključio je Vučević.

Reprezentacija će na Zlatiboru boraviti do 16. avgusta i u tom periodu odigrati četiri kontrolna meča - Mađarska će biti protivnik 5. i 7. avgusta, a dueli protiv Švajcarske zakazani su za 10. i 13. avgust.

Turnir u Skoplju na programu je od 17. do 19. avgusta, a gostovanje selekciji Slovenije je 27. avgust, što će biti i posljednja provjera pred početak kvalifikacija. Crna Gora u premijernom meču u kvalifikacijama za EP, 31. avgusta u Podgorici dočekuje selekciju Slovačke.

Bonus video: