Svijet NBA lige žali za preminulim novinarom Krejgom Sejgerom

"Kada je dan ovakav, košarka mora da sjedne i misli na nekoga ko je bio vrlo jedinstven, vrlo poseban. Bez obzira da li ste zaista poznavali Krejga ili ne, morate da osjetite da je bio vrlo posebna osoba na mnogo različitih načina. Sada samo saosjećam sa njegovom porodicom", rekao je Greg Popović.
88 pregleda 0 komentar(a)
Krejg Sejger, Foto: Latimes.com
Krejg Sejger, Foto: Latimes.com
Ažurirano: 16.12.2016. 09:14h

Predsjednik Tarnera Dejvid Levi kazao je da je dugogodišnji NBA reporter Tarner sportsa Krejg Sejger, poznat po svojim šarenim odijelima i veselom karakteru, koji je juče umro u 66. godini od raka, "više od tri decenije bio voljeni član porodice Tarner".

"Bio je prava inspiracija svima nama. Nikad više neće biti drugog Krejga Sejgera. Njegov nevjerovatni talenat, neumorna radna etika i predanost zanatu su ga proveli kroz cio svijet", rekao je predsjednik Tarnera, Dejvid Levi u saopštenju.

Tarner je odgovoran za sportske prenose na TNT-u, TBS-u i drugima. Sejger je bio poznat po svojim šarenim odijelima, u kojima je više od 40 godina vodio intervjue pored terena. Njemu je 2014. dijagnostifikovana akutna mijelocitna leukemija, a u novembru ove godine je ponovo primljen u bolnicu.

Sve utakmice igrane u noći između četvrtka i petka počele su minutom ćutanja zbog njegove smrti. Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da duboko žali zbog Sejgerove smrti.

"Cijela NBA porodica i ja smo duboko ožalošćeni odlaskom Krejga Sejgera. On je bio vitalni dio NBA, isto kao igrači i treneri. Autentični original i esencijalni glas Tarnerovog praćenja NBA lige tokom 26 godina. Krejg je zabilježio neke od najupečatljivijih trenutaka u istoriji lige i bio je sveprisutan sa svojim šljiskavim odijelima i podjednako šarenim karakterom", naveo je Silver.

Sejger je poslije dijagnoze propustio plej-of 2014. i 2015, kao i dio regularne sezone 2014/15, ali i NCAA turnir 2015. Tokom plej-ofa 2014. intervjue pored terena vodio je njegov sin, Krejg mlađi. Jedan od tih razgovora bio je sa trenerom San Antonija Gregom Popovićem, čiji su brojni razgovori sa Sejgerom postali dio folklora NBA.

"Sjajno si uradio posao, ali bih više volio da tvoj tata stoji ovdje. Krejg, nedostaješ nam. Ti si važan dio svega ovoga već jako dugo i radiš odlično. Želimo da vratiš svoju zadnjicu na teren, a ja obećavam da ću biti dobar", rekao je Popović tada.

Popović prije utakmice u Feniksu nije odgovarao na pitanja novinara, već je govorio o Sejgeru ozbiljnim glasom.

"Kada je dan ovakav, košarka mora da sjedne i misli na nekoga ko je bio vrlo jedinstven, vrlo poseban. Bez obzira da li ste zaista poznavali Krejga ili ne, morate da osjetite da je bio vrlo posebna osoba na mnogo različitih načina. Sada samo saosjećam sa njegovom porodicom", rekao je Popović.

Sejgerova smrt izazvala je brojne reakcije iz svakog kraja NBA lige.

"On je bio prepoznatljiv dio NBA, isto koliko i bilo koji igrač ili trener. Liga neće biti ista bez njega", sažeo je osjećanja mnogih Leri Bird.

Ervin "Medžik" Džonson iznio je slične emocije: "NBA porodica izgubila je legendu, koji je promijenio način na koji novinari pored terena obavljaju posao. Počivaj u miru, Krejg".

Košarkaši nekih timova izašli su na zagrijavanje pred utakmice noseći šarene majice u Sejgerovu čast.

Bonus video: