Takmičarski ciljevi isti, posebna pažnja mlađim igračicama

“Želimo da igramo fajnl-for regionalne lige, da na taj način imamo kontinuitet rezultata u tom takmičenju. Želimo da stvaramo mlade igračice, naša obaveza je da im omogućimo da se razvijaju i da u budućnosti budu dio nacionalnog tima”, kazao je predsjednik kluba Zoran Vukčević
88 pregleda 0 komentar(a)
ŽKK Budućnost Bemax, Foto: KSCG
ŽKK Budućnost Bemax, Foto: KSCG
Ažurirano: 21.08.2017. 13:02h

Košarkašice Budućnost Bemaksa danas su počele pripreme za novu sezonu.

Tim je podmlađen, ali se ambicije ne mjenjaju. Crnogorski šampion ponovo želi borbu za trofej u regionalnoj košarci, na domaćoj sceni odbrana duple krune se podrazumijeva, najavljeno je da će poseban akcenat biti stavljen na rad sa mlađim kategorijama.

“Želimo da igramo fajnl-for regionalne lige, da na taj način imamo kontinuitet rezultata u tim takmičenju. Želimo da stvaramo mlade igračice, naša obaveza je da im omogućimo da se razvijaju i da u budućnosti budu dio nacionalnog tima”, kazao je predsjednik kluba Zoran Vukčević.

Tim još nije kompletiran, a trenera Gorana Boškovića, koji će četvrtu sezonu biti na klupi Budućnosti, brinu povrede igračica.

“Imamo problem sa povredama Tamare Kapor i Kristine Topuzović, u ovom momentu još nismo kompletirali tim. Pratimo tržište. Narednih dana potpisaćemo dvije nove igračice i na taj način ćemo formirati tim za narednu sezonu”, kazao je Bošković.

Božica Mujović ove sezone biće kapiten Budućnosti…

“Kapitenska traka je motiv više. Daću sve od sebe za ekipu. U znatno izmijenjenom sastavu krećemo u pripreme, čeka nas veliki posao, neće biti lako”, kazala je Mujović.

Vukčević je kazao da je klub finansijski stabilan, da su obezbjeđeni svi uslovi do kraja sezone 2017/18.

“To nam daje sigurnost da u miru radimo da budemo u posvećeni mlađim kategorijama. Ove godine ćemo za 30-40 odsto više potrošiti na mlađe selekcije”, kazao je Vukčević.

Klub je angažovao Anđelu Bigović i Kristinu Živković koje su stigle iz Lovćena.

Budućnost će narednih dana trenirati u Podgorici, a do početka sezone igraće kontrolne mečeve u Beogradu, Vrbasu, Mađarskoj...

Bonus video: