Tandemi Budućnosti obilježili godinu

125 pregleda 3 komentar(a)
Suad Šehović i Ognjen Čarapić, Foto: Savo Pelević
Suad Šehović i Ognjen Čarapić, Foto: Savo Pelević
Ažurirano: 29.12.2015. 20:38h

Budućnost Voli u muškoj i Budućnost Bemaks u ženskoj konkurenciji su dominirali crnogorskom košarkom u 2015. godini.

Nikoga zato nije iznenadilo što su Suad Šehović i Ognjen Čarapić, odnosno Irena Matović i Božica Mujović, proglašeni za najbolje seniorske i mlade košarkaše u godini na izmaku.

Najbolja igračica Crne Gore u inostranstvu je treći put zaredom Jelena Dubljević (Galatasaraj), a priznanje u istoj kategoriji je osvojio i kapiten „crvenih” Blagota Sekulić (Iberostar Tenerife).

Spisak laureata je zaključio selektor košarkašica Momir Milatović, kojem je pripalo priznanje „Goran-Poli Bojanić”, namijenjeno treneru godine.

"Drago mi je što sam dobio nagradu sa imenom mog velikog prijatelja, koji nažalost više nije među nama. Bili smo blizu da napravimo velike stvari, ali se nadam da će sreća biti na našoj strani i da će nam se na sljedećem Evropskom prvenstvu vratiti ono što nam je oduzeto u posljednjim sekundama", aludirao je Milatović na tragičan poraz od Španije u četvrtfinalu Eurobasketa.

Šehović je drugi put uzastopno proglašen za najboljeg košarkaša Crne Gore. Dobio je 16 glasova i „pobijedio” ispred Nikole Pavlićevića (Sutjeska - 11) i Balše Radunovića (Zeta 2011, pa Mornar - 6).

Njegov saigrač je u konkurenciji najboljeg mladog igrača dobio 21 glas, 10 više od još jednog člana Budućnosti Alekse Ilića, a 15 od prošlogodišnjeg laureata Miloša Popovića (Ulcinj).

"Nagrada je plod dobrih rezultata Budućnosti u 2015. godini. Ništa ovo individualno priznanje ne bi značilo da nije toga. Hvala prošlogodišnjoj i ovogodišnjoj ekipi, jer sam ne bih mogao da ovo osvojim. Moram da pomenem i trenera Igora Jovovića i Mikicu (kondicioni trener Milovan Ljubojević, op.a), koji sada nisu u Budućnosti, a sigurno su doprinijeli ovom priznanju", rekao je kapiten „plavih”.

Zbog obaveza u Regionalnoj ligi, igračice Budućnost Bemaksa nisu mogle da prime nagradu. Matovićeva je dobila 18 glasova i bila ispred Biljane Turčinović (Nikšić 1995 - 15) i saigračice Kristine Raković (osam).

Mujovićeva je drugi put zaredom najbolja mlada košarkašica, a i ona je dobila 18 glasova. Iza nje su bile Kristina Madžgalj iz Jedinstva sa 10 i Nataša Radović iz Primorja sa osam.

U glasanju su učestvovali klubovi, koji su davali po tri, dva i jedan bod.

Bonus video: