Tanjević: Imamo energiju; Vučević: Spremamo se, a ne brojimo pobjede i poraze

„Imamo energiju, to je ono čime se najviše bavim, jer samo tako možemo da imamo formu. Utakmice na Evropskom prvenstvu se igraju 110 posto u odbrani, a 100 posto u napadu. Mislim da smo dostigli taj nivo energije, a da ćemo na šampionat doći u dobroj formi“, rekao je Tanjević
60 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: KSCG
Nikola Vučević, Foto: KSCG
Ažurirano: 20.08.2017. 19:10h

Nakon ubjedljivog poraza od Francuske u subotu, najbolji crnogorski košarkaši su regovali na pravi način – u najboljem izdanju u pripremnom periodu savladali su Belgiju 78:64.

„Igrači su našli koncentraciju i želju da potroše energiju, prije svega u odbrani. Imali smo dobru defanzivu, protiv tima, koji je juče sa 20 razlike dobio Italiju, i koji je veoma, veoma talentovan“, rekao je selektor Bogdan Tanjević.

Nikola Vučević je vodio Crnu Goru do pobjede, sa 17 poena i devet skokova.

„Odigrali smo dobru utakmicu, najbolju do sada. Imali smo dobru timsku odbranu, nismo im dali da igraju onako kako žele“, rekao je as Orlanda.

Crna Gora nakon Tuluza ide u Istanbul, gdje će igrati dva zvanična kontrolna meča, sa Turskom i Ukrajinom, te jedan duel sa domaćinom zatvorenog tipa...

Desetak dana do početka Eurobasketa, Tanjević je zadovoljan.

„Imamo energiju, to je ono čime se najviše bavim, jer samo tako možemo da imamo formu. Utakmice na Evropskom prvenstvu se igraju 110 posto u odbrani, a 100 posto u napadu. Mislim da smo dostigli taj nivo energije, a da ćemo na šampionat doći u dobroj formi“, rekao je Tanjević.

Rezultati u pripremnom periodu nisu važni, naglasio je Vučević.

„Ne brojimo pobjede i poraze u pripremnim mečevima. Ove utakmice služe za uigravanje, da se vidi koja je najbolja petorka, kako da se rotiramo kasnije... Igrali smo sa jakim rivalima, protiv Grčke i Italije izgubili na jednu loptu, ali ponavljam – naš cilj je da 1. septembar dočekamo u najjačoj mogućoj takmičarskoj formi“, kazao je Vučević.

Bonus video: