Tenerife stiže u "Topolicu", Mornar se rastao i sa Koraćem

Meč Mornar- Iberostar Tenerife igra se danas od 18.30 časova
74 pregleda 0 komentar(a)
Balša Radunović, Foto: Aba-liga.com
Balša Radunović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.12.2016. 23:47h

Nakon važnog trijumfa u ABA ligi, takmičenju u kojem Barani žele da ostvare što bolji učinak ove sezone, ekipa Đorđija Pavićevića se okreće obavezama u FIBA Ligi šampiona.

Iako je zahtjevna i teška utakmica protiv MZT-a proteklog vikenda ostavila traga, u taboru našeg predstavnika u ovom evropskom takmičenju se ne odriču ni dobrih ambicija u duelu sa liderom grupe - ekipom Iberostar Tenerife. Od četiri prethodna duela u ovom nadmetanju, koliko je Mornar do sada odigrao kod kuće, ostvarene su po dvije pobjede i poraza.

Zato Barani vjeruju da sa predstavnikom Španije u svom domu mogu pružiti znatno bolju partiju nego što je to slučaj bio u njihovom prethodnom duelu koji je završen pobjedom Tenerifa od čak 46 poena razlike (103:57).

"Igramo sa liderom grupe i ekipom koja ima visoke ambicije ove sezone u FIBA Ligi šampiona. Naš prethodni međusobni duel nam ne daje za pravo da prijetimo favoritu, jer bi to bilo preambiciozno. Međutim, ono što svi mi želimo, a uvjeren sam da i možemo, jeste da pokažemo Špancima da razlika koja je bila u prvom duelu ipak ne odslikava realno stanje", rekao je iskusni Balša Radunović.

Meč Mornar - Iberostar Tenerife igra se danas (sriejda) od 18.30 časova.

"Igramo u svojoj dvorani, gdje smo bili i ostaćemo jak rival svim timovima koji doputuju u Bar. Da sumiram, očekujem lijepu košarkašku predstavu u kojoj će publika uživati. Oni su favoriti, ali je na nama da odigramo najbolje što možemo i da možda u nekom srećnom spletu okolnosti predstojeći okršaj učinimo što neizvjesnijim", istakao je Radunović.

Inače, plejmejker Nikola Korać i Mornar sporazumno su raskinuli saradnju, saopšteno je iz barskog ABA ligaša, a prenio je portal Košarka.me.

Korać je krajem avgusta započeo svoj drugi mandat u ekipi iz Bara, za koju je u ABA ligi na 9 odigranih utakmica prosječno bilježio 1,7 poena i 2 asistencije, odnosno 2,9 pogodaka i 1,3 uspješna dodavanja na 7 mečeva Lige šampiona.

30-godišnji Bjelopoljac je četvrti igrač koji u dresu crnogorskog vicešampiona neće dočekati kraj šampionata. Prije njega uprava Mornar je otkaze uručila Pantiću, Dikersonu i Krstiću.

Klub su u međuvremenu pojačali Tejtum, Pavić i Bakić, dok je najavljen dolazak igrača na poziciji organizatora igre.

Bonus video: