Teška, ali važna pobjeda "vučica" na putu ka fajnl-foru

Košarkašice Budućnost Bemaxa kod kuće savladale Crvenu zvezdu 59:58, u utakmici 10. kola WABA lige
541 pregleda 1 komentar(a)
Nikolina Džebo
Nikolina Džebo

Iako teškom mukom, uz zdravstvene probleme koje su imale uoči meča, košarkašice Budućnost Bemaxa su protiv Crvene zvezde upisale važnu pobjedu u borbi za fajnl-for WABA lige. Podgoričanke su slavile 59:58, ali su na kraju mogle i da ostanu kratkih rukava.

Naime, minut i 38 sekundi prije kraja, Podgoričanke su imali plus sedam (59:52), ali su onda neshvatljivo stale. Beograđenke su to iskoristile i sa dvije vezane trojke uhvatile priključak (59:58). Potom je Anđelika Mitrašinović izgubila loptu, a Zvezda je imala napad za pobjedu. Na sreću domaćin igračica, gošče su se spetljale, izgubile loptu, pa su i bodovi su ostali u Podgorici.

"Pobjeda nam mnogo znali u ovom trenutku, jer je ekipa u velikim zdravstvenim problemima, koji su nastavljeni i tkom utakmice. Jedva smo izvukli ovo, čestitam svojim igračicama na borbenosti. Ova pobjeda će nam dati dodatni vazduh, a predstojeća mala pauza će nam poslužiti da se pripremimo za odlučujuće okršaje. U svakom slučaju, u ovom trenutku smo daleko od željene forme i igre", rekao je trener "vučica" Goran Bošković.

Meč je, inače, bio neizvjestan od početka do kraja, Zveda je u prvoj četvrtini vodila pet razlike, Budućnost je sredinom druge dionice imala plus devet (27:18), ali je odluka pala u finišu posljednje četvrtine. Podgoričanke su, tako, stigle do šest pobjede (imaju i četiri poraza), dok je Zvezda doživjela drugi poraz, i to uzastopni.

"Veoma bitna pobjeda za nas. Imali smo riješenu utakmicu, a sebe smo doveli u neugodnu situaciju. Ipak, najvažniji je krajnji rezultat, pobijedili smo, i idemo dalje. Birno je da nastavimo da pobjeđujemo kako bi se plasirale na fajn-for", kazala je Jelena Vučetić, bek "plavih".

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Nikolina Džebo sa 17, Jelena Vučetić upisala je 12, dok je Amerikanka Džil Bartaubacila 10 poena. U ekipi Crvene zvezde najbolja je bila Mina Đorđević sa 13 poena.

Budućnost u narednom kolu, 13. februara, gostuje slovenačkom Triglavu.

BUDUĆNOST BEMAX - CRVENA ZVEZDA 59:58 (14:13,17:17, 11:12, 17:16)

Podgorica - Dvorana: „Univerziteta Crne Gore“. Gledalaca: 400. Sudije: Kralj, Radanović, Komar (BiH).

Budućnost Bemax: Tatar, Bigović, Babić 2, Mitrašinović 7, Jurčiute, Lazarević, Džebo 17 (7-6), Kapor 8 (1-1), Živković 3, Vučetić 12 (4-3), Barta 10 (7-6).

Crvena zvezda: Naumčev 2, Tešić, Bogićević 6 (2-2), Zukanović, A. Katanić 8 (2-2), I. Katanić 9, Bojović 10 (6-6), Đorđević 13 (2-2), Mišeljić 10 (3-3), Vulović.

Bonus video: