Trajković za budućnost Budućnosti

On je sarađivao sa Duškom Vujoševićem, Dudom Ivkovićem, Željkom Obradovićem, Božom Maljkovićem
3139 pregleda 2 komentar(a)
Nenad Trajković i Stiv Neš
Nenad Trajković i Stiv Neš

Nenad Trajković, koji u košarkaškim krugovima važi za specijalistu u radu sa mladim igračima, došao je u Budućnost Voli - odnosno na klupu Studentskog centra, filijale "plavih".

Trajković je u karijeri vodio Igokeu, Spartak, Krku, Partizan, Slogu i Borac, bio selektor Irana i Letonije, a pomoćni trener u Partizanu, Lotomatici, Dinamu iz Moskve i Finiks Sansima.

Trenirao je igrače poput Vlada Divca, Nikole Vučevića, Gorana Dragića, Aleksandra Đorđevića, Saše Danilovića, kao i Stiva Neša, Kleja Tompsona i Amarija Studemajera.

Plan Studentskog centra i Budućnosti jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod Trajkovićevim vođstvom postati konkurentni igrači za seniorski tim.

"Prije svega se zahvaljujem Draganu Bokanu što je odabrao mene kao trenera koji će da uvede neke novine u mlađem pogonu Budućnosti i u seniorskom timu Studentskog Centra. Želim da mu se zahvalim što mi je dao šansu da svojim iskustvom, svojim znanjem i predanim radom odgovorim na njegove ideje i zahtjeve.

Ideje su da se mlađi pogon podigne na viši nivo i da bude prepoznatljiv po odličnom radu sa talentovanim mladim igračima i da će ta prepoznatljivost uticati na odluku talenata, prvenstveno iz Crne Gore, ali i iz regiona i šireg područja, gdje možemo pronaći odgovarajuće talente.

To se ne može desiti preko noći i to neće biti samo zahvaljujući mom znanju i iskustvu koje sam sticao 40 godina radeći u košarci, već zahvaljujući i cijeloj organizaciji. To znači da će i organizacija i logistika biti podignuta na veći nivo, a samim tim će doći i do edukacije trenera koji se nalaze u klubu", kazao je Trajković.

On je sarađivao sa Duškom Vujoševićem, Dudom Ivkovićem, Željkom Obradovićem, Božom Maljkovićem...

"Cilj je da napravimo igrače za reprezentaciju Crne Gore, da napravimo igrače koji će moći i da donesu profit klubu. Takvi su uslovi da ne može non-stop da se ulaže, mora nešto i da se zaradi. Probaćemo da dovedemo mlade strance preko kojih možemo zaraditi novac", rekao je Trajković.

Bonus video: