Transparentnost Srbija: Zabraniti sponzorske ugovore sa sportskim klubovima

„Čuli smo da je rješenje da pomoć državnih preduzeća Zvezdi i Partizanu bude ista, ali možda je rješenje da bude 0“
1 komentar(a)
Vujošević i Čović, Foto: Novosti.rs
Vujošević i Čović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 07.04.2014. 08:33h

Nevladina organizacija za borbu protiv korupcije, Transparentnost Srbija, ocijenila je da „treba zabraniti sponzorske ugovore javnih preduzeća i firmi s državnim udjelom“ sa sportskim klubovima.

Transparentnost Srbija je to saopštila povodom toga što su se predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i predsjednik JSD Partizan i trener košarkaša tog kluba Duško Vujošević u polemici na Televiziji B92 u nedjelju uveče saglasili da je novac glavni razlog njihovog sukoba.

„Otvoreno smo čuli da je država, odnosno (lider SNS) Aleksandar Vučić, iako vatreni navijač Zvezde, obezbijedio da Telekom i NIS sklope ugovore za sponzorisanje Partizana“, prenosi Transparentnost Srbija.

„I čuli smo da je za Partizan problem što Zvezda od 'državnih firmi' dobija znatno više. Korišćenjem istog političkog mehanizma. Toliko o tržištu, liberalizmu, departizaciji“, piše u saopštenju, objavljenom na stranici Transparentnosti Srbija na Fejsbuku.

„Čuli smo da je rješenje da pomoć državnih preduzeća Zvezdi i Partizanu bude ista, ali možda je rješenje da bude 0 i da klubovi budu na tržištu“, pita organizacija.

„Čović i Vujošević su dokazali da treba zabraniti sponzorske ugovore za javna preduzeća i firme s državnim udjelom, čak i ako postoji potencijalno komercijalni interes za reklamiranje. Jer politički interes je u Srbiji jači od komercijalnog“, piše u saopštenju organizacije Transparentnost Srbija.

Bonus video: