U timu sa tri tinejdžera!

Predsjedništvo je donijelo odluku da se ovo pravilo primjenjuje od početka sezone, ali su klubovi tada istakli da nisu spremni - kazao je Petar Popović, generalni sekretar KS Crne Gore.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 20:10h

Predsjedništvo Košarkaškog saveza Crne Gore održalo je sjednicu 23. decembra 2010. godine, a javnost je o odlukama obaviještena 18 dana kasnije.

Najvažnija odluka je da svaki klub mora da ima u sastavu ekipe, prijavljene za utakmicu, po tri mlada igrača rođena 1991. godine i kasnije, od kojih jedan mora da bude stalno u igri.

- Ta odluka je u skladu sa propozicijama. Predsjedništvo je donijelo odluku da se ovo pravilo primjenjuje od početka sezone, ali su klubovi tada istakli da nisu spremni. Zbog toga je odlučeno da se primjena ovog pravila odloži, a sada stupa na snagu. Odluka važi do početka Superlige, tada se kreće u borbu za titulu i opstanak u ligi i zbog toga prestaje da važi - kazao je Petar Popović, generalni sekretar KS Crne Gore.

I ostale odluke odnose se na mlade igrače:

Odobrava se vanredni prelazni rok u kojem klubovi mogu registrovati najviše tri mlada igrača i ti prelasci se na računaju u kvotu pet.

Ukoliko klub za utakmicu ne može da prijavi tri mlada igrača (bez obzira na razlog), kažnjava se sa po 500 eura za svakog neprijavljenog mladog igrača od utvrđenog broja.

Ukoliko tri mlada igrača prijavljena za utakmicu ne igraju, klub se kažnjava sa 1.500 eura po utakmici. Ista kazna se izriče i klubu koji ne prijavi ni jednog mladog igrača za utakmicu.

Ukoliko sva tri igrača izađu iz igre zbog pet ličnih grešaka, povrede i sličnog, protivnička ekipa nije u obavezi da ima mladog igrača na terenu.

Ako klub ostane bez sva tri mlada igrača (zbog povreda), klub je obavezan da u roku od 24 sata, odnosno prvog radnog dana, dovede povrijeđene igrače da ih pregleda ljekarska komisija KS Crne Gore.

Odluke Predsjedništva stupaju na snagu 15. i 16. januara kada se nastavlja domaći šampionat utakmicama 11. kola.

Nakon svega neizbježno je pitanje - da li je trebalo komplikovati život klubova zbog samo osam kola?

Bonus video: