URA: Je li čovjek sa interpolove liste najbolji kadar crnogorske košarke?

“Sport bi trebalo da bude nešto što nas ujedinjava i približava jedne drugim", poručuje Šućur
1331 pregleda 5 komentar(a)
Šućur, Foto: URA
Šućur, Foto: URA
Ažurirano: 27.12.2018. 10:51h

Upletenost politike u sport uvijek je donosila zgražavanje javnosti, bez obzira ko i iz koje političke organizacije bio upleten u upravi neke sportske zajednice, ocijenio je danas potpredsjednik nikšićkog odbora URA i član Glavnog odbora te partije Goran Šućur.

On je reagovao na jučerašnje navode da će aktuelnog predsjednika Crne Gore i još uvijek aktuelnog predsjednika Košarkaškog saveza Mila Đukanovića zamijeniti njegov kum Veselin Barović.

“Sport bi trebalo da bude nešto što nas ujedinjava i približava jedne drugim. I konačno kad smo pomislili da će novi Zakon o sportu donijeti ono što svaki ljubitelj sporta želi, da se sport distancira od politike, a da ćemo na vrhu saveza i uprava klubova gledati proslavljene asove i stručnjake, naše idole iz djetinjstva, koji će biti pravi reprezenti, stiže potvrda da Zakon o sportu neće promijeniti ništa. I to iz razloga jer je imperija Đukanović&DPS u svim mogućim porama sportskih organizacija i društva u cjelini”, navodi Šućur.

On ističe da će tako na čelu Košarkaškog saveza ponovo biti kum porodice Đukanović - Veselin Barović, "čovjek koji je u košarkaškom svijetu poznat kao predsjednik Saveza sa interpolove potjernice".

“Da li imena poput Žarka Kneževića, Žarka Varajića, Žarka Paspalja, Luke Pavićevića, Duška Vujoševića, Predraga Drobnjaka, Vlada Šćepanovića, Bogdana Tanjevića, Duška Ivanovića, Slavka Vranješa i mnogih drugih u košarkaškom svijetu znače manje od “čuvenog” Veselina Barovića? Je li čovjek sa interpolove liste dostojan da bude ispred navedenih imena u crnogorskoj košarci?”, navodi Šućur.

On zaključuje "da smo i ovog puta postigli auto-koš" i da će ponovo "običan navijač i ljubitelj sporta biti zgrožen" nad ovakvim kadriranjem u crnogorskom sportu.

Bonus video: