Uz podršku sa tribina ruše Ljubljančane

Mi više očekujemo od naših navijača što se tiče podizanja našeg samopouzdanja i adrenalina, nego što će to uticati na igrače Olimpije. Ovo je bitan momenat za nas i pozivam publiku da u što većem broju dođe i pomogne nam
0 komentar(a)
Nikola Otašević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Otašević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2011. 14:00h

Kada vam u goste stiže ekipa protiv koje imate negativan bilans na svom terenu (tri pobjede, četiri poraza), onda je jasno kakvo vas iskušenje čeka. Međutim, košarkaši Budućnosti neće Olimpiju dočekati sa crvenim tepihom, niti će na jarbolu u “Morači” istaći bijelu zastavu. Umjesto tih obilježja, “plavi” su spremni da se isprse pred mnogo jačim i bogatijim rivalom, da daju svoj maksimum i da pokušaju da slave u veoma bitnom meču. Na strani slovenačkog šampiona je tradicija, veći budžet i kvalitetniji igrački kadar, ali to će biti samo tako dok se ne podbaci lopta. Tada svi ti parametri padaju u vodu.

- U goste nam dolazi ekipa za koju se može reći da je jedna od najkvalitetniji, a mnogi se slažu u tome i najjača u NLB ligi. Igre u Evroligi jasno ukazuju na tu činjenicu. Radi se o iskusnom timu sa odličnom rotacijom na svim pozicijama. Dolaskom Sama Udriha i oporavkom Vladimira Boise, dobili su mnogo, što uz ostale igrače čine sjajan tim. Pokriveni su na svim pozicijama, a iskustvo koje imaju daje im veliki kvalitet na gostujućim terenima - kaže Dejan Radonjić, trener Budućnosti.

Više nego ikada ove sezone Podgoričanima će trebati vjetar u leđa sa tribina, jer bi ovo mogao da bude jedan od mečeva koji bi mogao da odredi dalju sudbinu Budućnosti. Pobjedom bi se još više primakla završnom turniru.

- Mi više očekujemo od naših navijača što se tiče podizanja našeg samopouzdanja i adrenalina, nego što će to uticati na igrače Olimpije. Ovo je bitan momenat za nas i pozivam publiku da u što većem broju dođe i pomogne nam. Mi ćemo morati da odigramo iznad naših mogućnosti ako želimo da dođemo do pobjede. Nikola Otašević je odradio nekoliko treninga protekle nedelje, a ostali igrači su spremni da daju sve od sebe - jasan je Radonjić.

Krilni centar Nemanja Milošević objašnjava da je Olimpija favoriti u večerašnjem meču, ali se nada da će on i saigrači odigrati dobar meč i doći do dva vrijedna boda.

- Očekuje nas izuzetno težak meč, jer igramo protiv jedne od najvalitetnijih ekipa u regionu i Evropi. Protekle nedelje smo se spremali za ovaj meč, koncentracija je bila na maksmalnom nivou i očekujem da se predstavimo u najboljem svjetlu. Očekujem i podršku naših navijača, jer nam je veoma bitna u ovom trenutku - zaključio je Milošević.

Raspored

Subota

Budućnost - Olimpija (19.00)

Nimburk - Široki (16.00)

Krka - Zadar (16.00)

Hemofarm - C. Zvezda (17.00)

Cedevita - Zagreb (17.30)

Nedelja

Cibona - Igokea (17.00)

Partizan - Radnički (18.00)

Bonus video: