Veliki motiv da se napokon sruši lider

"Dobiti u Podgorici za njih je dokaz hrabrosti, a mi moramo da čuvamo domaći teren", rekao je Vitkovac
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2015. 15:04h

Igrači Budućnost Volija su spremni i jedva čekaju da počne derbi meč protiv Crvene zvezde. Iako će za rivala imati ekipu koja do sada nije upisala nijedan poraz, strah je zabranjena riječ.

Tim prije što će uz sebe imati, sasvim je jasno, i podršku pune „Morače”, koja bi trebalo da bude šesti igrač.

Stručni štab je pripremio taktiku, ostaje da igrači to sprovedu na terenu i da se na kraju meča, nadaju se, raduju novim bodovima.

"Crvena zvezda ima impresivne rezultate ove sezone, 18 pobjeda bez poraza u ABA ligi. To nas obavezuje da odigramo utakmicu sa posebnim motivoim i željom da budemo prvi koji može da im nanese poraz. Imaju sjajne igre i u Evroligi, izboren je plasman u Top 16".

"Očekuje nas uzbudljiva utakmica u prepunoj dvorani „Morači”. Dosta će zavisiti od kvalitetne defanzive oba tima, očekujemo ratničku košarku, gdje će se teško postizati poeni. Ekipa koja bude mentalno čvršća i koja bude spremna da drži koncentraciju 40 minuta na visokom nivou na kraju će osvijiti bodove".

"Bićemo adekvatno pripreljeni u svakom smislu i iz te dobre pripreme će nam se nadam se otvoriti da trijumfujemo”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

  • 69 POENA JE DALA BUDUĆNOST VOLI U PRVOM MEČU SA CRVENOM ZVEZDOM U BEOGRADU (83:69). TO JE NAJMANJI BROJ KOŠEVA KOJI SU PODGORIČANI DALI NA GOSTOVANJIMA OVA SEZONE. ISTI KOŠGETERSKI UČINAK IMALI SU I U VALJEVU, ŠTO SU DVA JEDINA PORAZA NA STRANI

Mladi stručnjak je ulogu favorita prepustio Beograđanima, ali u jasnu napomenu.

"Favoriti, međutim, uvijek i ne pobjeđuju. Probaćemo da napravimo sjajan rezultat. Plasman na tabeli, a i činjenica da gostuju u Podgorici, sasvim je realno da i kod njih postoji respekt, kao i što mi cijenimo ono što radi Crvena zvezda, njihov kvalitet, posvećenost i igre".

"Biće ovo pravi meč za ljubitelje košarke, dva fizički dobra tima, sa dobrim rezultatima i dobrim ritmom. Nismo ni mi, ali ni oni, da mogu da prijete. Treba izaći na teren i da se kroz dobru igru pokaže ko je trenutno bolji i raspoloženiji i osvoji bodove, koji su nama potrebniji nego njima”.

Stručni štabovi se dobro poznaju, taktičkih iznenađenja ne može biti. Pobijediće tim koji bude imao više raspoloženih igrača.

"Odlučiće bolje rapoloženje, bolja motivacija i pritisak sa tribina koji treba da se iskoristi na pravi način, a ne da nas odvede u drugi pravac. Ne smijemo gubiti glavu, jer možemo imati problema. Crvena zvezda ima iskustva igranja pred punim tribinama, imamo i mi iskustva u igračkom kadru".

"Pokazali smo da možemo da igramo u nekim specifičnim situacijama pred 7000 ljudi u „Pioniru” bili smo strpljivi i koncentrisani, nismo gubili glavu. Adekvatan pristup i mentalna priprema su pola posla”, zaključio je Jovović.

  • 11 GODINA CRVENA ZVEZDA ČEKA NA SLAVLJE U „MORAČI” U ABA LIGI. POSLJEDNJA POBJEDA OSTVARENA JE 31. JANUARA 2004. (88:84), ČEDOMIR VITKOVAC JE DAO 10 POENA U SLAVLJU „CRVENO-BIJELIH”. SADA ĆE KRILNI CENTAR BITI JEDAN OD ADUTA DOMAĆINA

Iskustvo Čedomira Vitkovca moglo bi da bude u velike koristi u ovom okršaju, Krilni centar iza sebe ima mnogo ovakvih duela.

"Očekuje nas derbi meč, uvijek je duel Budućnosti i Crvene zvezde derbi, ali sada je situacija da igraju prve dvije ekipe na tabeli. To što Zvezda nema poraz je dodatni motiv za nas. Vjerujemo da uz publiku možemo do pobjede i do nastavka dobrih igara”.

Okršaj sa „crveno-bijelima” se ne može podvesti pod „kao i svaki drugi”.

"Meč sa Zvezdom nije kao svaki drugi meč, a siguran sam da nije i za njih. Njima taj skor 18-0 ništa ne znači, jer dobiti u Podgorici je dokaz hrabrosti. A mi moramo da čuvamo naš domaći teren”, zaključio je Vitkovac.

Da Beograđanima nije lako da slave u Podgorici, pokazuje i podatak da su posljednju pobjedu upisali 31. januara 2004. godine (88:84).

Tada je dres Podgoričana nosio sportski direktor Gavrilo Pajović, dok je Vitkovac igrao za "crveno-bijele".

Bonus video: