Veseli: Uživam u Fenerbahčeu, imam specijalan odnos sa Obradovićem

U narednom kolu Fenerbahče u petak na svom terenu dočekuje Baskoniju.
1208 pregleda 1 komentar(a)
Veseli, Foto: Twitter
Veseli, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.01.2019. 10:34h

Košarkaši Fenerbačea igraju sjajno u Evroligi - tim Željka Obradovića poslije prvog dijela sezone u elitnom košarkaškom takmičenju ima samo jedan poraz i sa prve pozicije dočekuje nastavak takmičenja.

Jedan od najboljih košarkaša Fenera ove sezone je Jan Vesli. Čeh iz utakmice u utakmicu igra fenomenalno, pa je proglašen za najboljeg igrača u decembru u Evroligi. On je u posljednjem mjesecu 2018. godine imao prosječno 16.6 poena, 7.2 skoka, 2.6 asistencija i 1.2 ukradenu loptu po utakmici.

U razgovoru za zvanični sajt Evrolige, centar je govorio o svojim partijama u dresu tima iz Istanbula, kao i o dosadašnjim partijama kluba.

"Razlog zbog kog igramo tako dobro je i taj što smo dugo na okupu. Promijenili smo nekoliko igrača, ali su i te promjene bile veoma dobre. To je jedna odlična grupa momaka, volimo da provodimo slobodno vrijeme zajedno. Atmosfera u svlačionici je opuštena i prijateljska, to nam pomaže i kada izađemo na teren. Uživam u ovoj ekipi", istakao je Čeh.

Veseli je govorio i o treneru, Željku Obradoviću.

"Željko Obradović je strastven prema košarci i razumije je kao niko drugi. Zna sve pozicije i naše poteze u igri. Na primjer, nekada ja ne mogu da se sjetim šta sam uradio i kako sam postigao koš, a on tačno zna svaki potez svakog igrača, kao i način na koji je postigao određeni koš. To je dar. Uvijek sam imao specijalan odnos sa njim, on mi je dao šansu posle NBA, pružio mi je priliku da igram svoju najbolju igru", iskren je Veseli.

U narednom kolu Fenerbahče u petak na svom terenu dočekuje Baskoniju.

Bonus video: