Vitkovac: Nadam se srećnom raspletu

"Realno četiri razlike nije neka zaliha koja bi nam omogućila koliko, toliko miran revanš", objasnio Nikola Ivanović
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2012. 07:28h

Nastavak evropskog sna ili dolazak do kraja puta! To je dilema sa kojom košarkaši Budućnost Volija danas putuju na revanš meč četvrtfinala Evrokupa protiv Valensije.

Iako je od prvog meča proteklo sedam dana, još se prepričava fenomenalan finiš i prva pobjeda u Podgorici nad jednom španskom ekipom.

Međutim, od stare slave se ne živi, znaju to “plavi” i pokušaće da naprave još jedno iznenađenje i nastave da sanjaju najljepši san.

I ako ne uspiju da prođu četu Velimira Perasovića i budu elimisani iz Evrokupa, Podgoričani su samim plasmanom među osam napravili čudo, ali se nadaju da su kadri za bar još jedno.

"Sigurno da nas čeka težak zadatak, Valensija je izuzetno kvalitetna ekipa, dolazi iz najjače lige u Evropi. Međutim, mi odlazimo u Španiju sa željom da odigramo jedan dobar meč. Vidjeli smo u prvom meču pred našim navijačima da možemo da se nosimo sa njima. Nema sumnje da će oni pružiti bolju partiju nego u “Morači”, ali mislim da i mi možemo bolje i da pokušamo da ostanemo u meču do samog kraja. Nadam se srećnom raspletu", optimista je Čedomir Vitkovac, krilni centar crnogorskog šampiona.

Sa četiri poena prednosti (75:71) Budućnost Voli putuje na Iberijsko poluostrvo. Ta zaliha je zaliha nade, ali i strijepnje.

"Neće biti nimalo lako, Valensija ima “vruć” terena, a i bolje igra pred svojim navijačima. Na nama je da pokušamo da im ne dozvolimo da se razigraju, da se odlijepe. Ako uđemo u neku egal završnicu, onda mislim da imamo šansi da napravimo iznenađenje".

Vitkovac u neigranju povrijeđenog Bojana Krstovića ne traži bilo kakav alibi, ali žali što iskusni bek neće moći da pomogne saigračima.

"Veliki je to hendikep za nas, jer je Krstović važan šraf u našoj igri. Kao jedan od najiskusnijih igrača sigurno da bi nam mnogo značio na gostovanju u Valensiji, ali moraćemo svi da se potrudimo da nadoknadimo njegov izostanak", jasan je Vitkovac.

Talentovani plej Nikola Ivanovića svjestan je da pobjeda iz “Morače” ne garantuje miran san pred revanš.

"Realno četiri razlike nije neka zaliha koja bi nam omogućila koliko, toliko miran revanš. Sigurno da će utakmica biti daleko teža nego što je bila u Podgorici. Oni će, u to nema sumnje, nastojati da pruže sve od sebe da se plasiraju među četiri najbolja tima. Ovo je možda i posljednja evropska utakmica ove sezone i pokušaćemo da ponovimo srčanu i borbenu igru iz prvog meča i da pokušamo da iznenadimo".

Sedam dana je premalo vremena da se bilo šta spektakularno promijeni u igri oba tima.

"U suštini ne može biti taktičkih iznenađenja, znamo kako oni igraju, a isto tako Valensija zna kako mi igramo. Prva utakmica je pokazala na koga treba da se obrati posebna pažnja, tako da ćemo pokušati da se pripremimo na pravi način, kako na taktičkom, tako i na psihičkom planu", zaključio je Ivanović.

Krstovićev izostanak veliki hendikep

Bek Bojan Krstović se povrijedio u finišu meča sa Valensijom, a ispostavilo se da je povreda ozbiljnije prirode i da će propustiti sjutrašnji revanš.

U taboru Budućnost Volija se nadaju da će biti spreman za završni turnir ABA lige, koji se krajem aprila igra u Tel Avivu.

"Nadali smo u prvi mah da nije ništa ozbiljnije, ali ispostavilo se da mora da pauzira i da će propustiti revanš u Valensiji. Veliki je to peh i hendikep za nas, jer je Bojan jedan od nosilaca naše igre ove sezone. Međutim, zajedništvo i maksimalnom borbenošću, pokušaćemo da nadoknadimo njegovo neigranje, što će biti veoma teško", naglasio je Ivanović.

Krstovićevo mjesto u ekipi će zauzeti Milutin Đukanović.

Bonus video: