Vitkovac: Nemamo pravo na grešku

"Na startu takmičenja nisu im se davale velike šanse, ali su igrama pokazali da su ozbiljni, da imaju dobru hemiju i da su u svakom meču bili blizu pobjede ili su trijumfovali", opominje Igor Jovović
5 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2013. 14:29h

Pred košarkašima Budućnost Volija je utakmica u kojoj nemaju pravo na grešku.

Sjutra veče dočekuju PAOK u 6. kolu Evrokupa i samo ih pobjeda ostavlja u trci za plasman u narednu rundu.

Dobra okolnost je što su protiv Grka poraženi minimalno u prvom meču (85:84), pa bi trijumfom od dva ili više razlike bili bolji u međusobnom skoru.

Ono što ne ide na ruku našem šampionu jeste da su Grci u sjajnoj formi i da se dižu iz meča u meč.

"Igramo protiv tima koji je dosadašnjim rezultatima pokazao da je ozbiljan. Dijeli prvo mjesto u grčkom prvenstvu, a protiv prvaka Evrope su u prošlom kolu poraženi u samoj završnici. Radi se o iskusnoj ekipi, u kojoj su većinom nosioci domaći igrači sa izuzetnim plejmejkerom Di Džej Kuperom, koji nam je presudio trojkom u prvom meču. Treba istaći njihovu unutrašnju liniju, bivšeg centra Panatinaikosa Jorgosa Borgisa, koji igra sjajno ove sezone, i igrača na poziciji četiri Mihalisa Cairelisa. Na poziciji dva imaju Kostasa Haralampidisa, veoma iskusnog igrača i to je neka osnovna ososvina PAOK-a. Koriste sve slabosti protivnika, veoma su iskusni u tim situacija, dosta su dobro taktički pripremljeni da mogu da odgovore svim izazovima na terenu. Pripremamo se za jako zahtjevan meč, u napornom smo ritmu, igra se iz dana u dan i očekujemo dobru podršku navijača i da trijumfujemo", napominje trener Igor Jovović.

Za razliku od prvog duela u Solunu, “ratnici” će biti jači za Amerikanca Marka Pejna, nekadašnjeg člana Unikahe, koji se oporavio od povrede.

"On ima daje dodatnu čvrstinu na poziciji trojke, jako je kvalitetan šuter. Ono je karakteristično jeste da sa njim imaju mogućnost za unutrašnju igru, koju do sada nisu pokazali. To je neko eventualno iznenađenje koje može da se desi. Na startu takmičenja nisu im se davale velike šanse, ali su igrama pokazali da su ozbiljni, da imaju dobru hemiju i da su u svakom meču bili blizu pobjede ili su trijumfovali", opominje šef struke “plavih”.

Čedomir Vitkovac nije bio košgeterski raspoložen u prvom meču.

Dao je svega tri poena, ali se očekuje da večeras povede tim ka trijumfu.

"Ekipa PAOK-a je odlična, iskusna, zna da igra, a mi smo u situaciji da više nemamo pravo na kiks, posebno na svom terenu. Mislim da treba da odigramo dobar meča da bi dobili meč i da bi rezultatski i dalje bili u igri za prolaz dalje", zaključio je Vitkovac.

Cijena ulaznice je tri eura, a prodaja počinje sjutra od 14 sati.

Vrata “Morače” biće otvorena dva sata prije početka duela.

Ostala dva meča u grupi F, igraju se u srijedu: Himik - TED Ankara (17), Fehervar - Nižnji (19).

Bonus video: