Vitkovac: Odlučujući meč

"Nadam se da će nam ova pobjeda protiv Partizana dati elan, da odigramo dobro i da pokažamo da možemo da igramo u kontinuitetu", objasnio krilni centar Podgoričana
55 pregleda 0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2011. 18:32h

Fenomenalna igra i pobjeda protiv Partizana brzo je zaboravljena.

Igrači Budućnost Volija nisu imali previše vremena da uživaju u velikom trijumfu, jer ih sjutra veče očekuje novo iskušenje, ovog puta u Evrokupu.

Dočekuju Deksiju Mons koja ih je savladala prije nedelju dana i zadužila ih.

Slavlje protiv “crno-bijelih” podigao je samopouzdanje ekipi koja jedva čeka početak.

Želi da se revanšira Belgijancima i napravi veliki korak ka drugoj fazi.

Da bi to uradili moraće bolje da šutiraju nego u prvom okršaju sa Deksijom.

Tada su “plavi” za dva poena šutirali 45 (38-17), a za tri 15 odsto (20-3).

"Radi se o veoma kvalitetnom protivniku. Na našem parketu treba da odigramo kvalitetno, pogotovo u fazi napada, što nije bio slučaj u tom prvom meču, i naravno da se revanširamo ekipi Deksije. Jako je kratak period od duela sa Partizanom. Postoji opterećenje u dijelu potrošnje o kojoj ne želim previše da pričam, jer bi to bilo pravdanje pred sami meč. Bez obzira na okolnosti moramo da budemo spremni i koncentrisani. Želimo da pokažemo dobru partiju i da osvojimo bodove. Nadam se da ćemo imati i podršku navijača, što je jako bitno za nas u ovom trenutku", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Pred duel sa četom Arika Šiveka računica je jasna. Pobjeda otvara vrata drugog kruga, dok poraz, o kome niko ne želi da razmišlja, ostavlja male šanse da crnogorski šampion nastavi nastup u Evrokupu.

"U svaki meč ulazimo sa istom idejom. Deksija dolazi u trenutku kada im ovaj meč znači isto koliko i nama. Pripremićemo se za taj duel adekvatno, pokušati da odigramo što je bolje moguće i dovoljno dobro da dobijemo. Ja bih bio zadovoljan da ne odigramo kao protiv Partizana, ali da dobijemo. Nije najvažniji meč, ali je najteži. Najvažniji tek predstoje", jasan je Radonjić.

Čedomir Vitkovac iz meča u meč igra sve bolje i bolje. Protiv Partizana je dao 10 poena i uhvatio osam lopti, od čega četiri u napadu.

Očekuje se da i protiv Belgijanaca bude na istom nivou.

"Ostvarili smo važnu pobjedu protiv Partizana sa više aspekata. Sada nas čeka odlučujući meč u Eurokupu i moramo biti pravi. Nadam se da će nam ova pobjeda protiv Partizana dati elan, da odigramo dobro i da pokažamo da možemo da igramo u kontinuitetu. Belgijanci su odlična ekipa, sastavljena od dosta Amerikanaca. Neće biti lako, jer igraju atipičnu košarku. Nismo bili na nivou u prvom duelu i mislim da možemo mnogo bolje. Smatram da se igrači i ekipa puno bolje regenerišu poslije pobjede. Onakva trijumf i igra nam ulivaju samopouzdanje i samo onako možemo da napredujemo kao ekipa", zaključio je Vitkovac.

U drugom meču grupe H sastaju se Turov i Alba (19).

Posljednji meč Vučevića

Došao je trenutak rastanka! Nikola Vučević će protiv Belgijanaca odigrati posljednji meč u dresu Budućnost Volija, a u srijedu odlazi za Ameriku.

U Filadelfiju, koja ga je draftovala kao 16. pika u junu, mora da se javi 9. decembra. Prvo će potpisati ugovor, a potom će početi da trenira sa novim saigračima.

Budućnost Voli se protiv Partizana na prigodan način oprostila od momka koji je za samo dva mjeseca sjanim igrama, odnosnom prema “plaviom” dresu i ponašanjem kupio sve od čelnika kluba, preko stručnog štaba i saigrača do navijača.

Bonus video: