Vitkovac: Pobjedu donio timski duh

"Izuzetno značajna i zaslužena pobjeda. Bili smo bez tri igrača posljednja tri dana zbog virusa”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija
69 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2014. 23:55h

Budućnost Voli je uz dosta muke ostvarila pobjedu nad MZT Skopljem i napravila je još jedan korak ka plasman na završni turnir ABA lige.

Nakon meča bilo je razumljivo zadovoljstvo u taboru „plavih”.

"Izuzetno značajna i zaslužena pobjeda. Bili smo bez tri igrača posljednja tri dana zbog virusa. Vilijem Kolmen je pred sam dolazak na meč poslao poruku da ne može da dođe, ali je ipak igrao. Problema sa virusom imali su Ivanović i Aleksa Popović i zbog toga ova pobjeda dobija na težini. Ostvarili smo dominaciju u reketu sa Akindeleom, jer oni nisu imali odgovor na to. Čestitam igračima na pobjedi”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Najiskusniji igrač Čedomir Vitkovac je bio odličan u produžetku, dao je osam poena, čime je otvotrio put do pobjede svom timu.

"Znali smo da je MZT nezgodna ekipa, dozvolili smo im da se vrate u meč. Međutim, odreagovali smo kao prava ekipa, dobili smo na timski duh i na tome čestitam saigračima. Izuzetno važna pobjeda za nas”, objasnio je Vitkovac.

Sead Šehović je ubacio sedam poena, ali je to bilo premalo da MZT Skoplje izbjegne poraz.

"Odigrali smo dobru utakmicu, znali smo da Budućnost godinama dobro igra na svom terenu. Oni su igrali agresivno, mi smo odgovorili na isti način. Odlučila je jedna lopta u finišu meča. Ostaje da se okrenemo narednim mečevima i da pokušamo da dođemo do šestog mjesta”, naglasio je bek gostiju.

Zoran Martič nije uspio da izađe kao pobjedik iz duela sa svojim bivšim klubom, jer je u sezoni 2004/2005. godine vodio crnogorskog šampiona.

"Čestitam mojim igračima, neki su odigrali iznad mogućnosti. Nemam šta da im zamjerim, odigrali smo sve što smo se dogovorili, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu”, bio je kratak strateg gostiju.

Galerija

Bonus video: