Vladimir Dašić - zvijezda basketa u Njegoševom parku - Vijesti.me
TURNIR RED BULL REIGN

Vladimir Dašić - zvijezda basketa u Njegoševom parku

„Za mene je još rano da se potpuno posvetim basketu, ovo je izuzetak. Mislim da još mogu da igram na profesionalnom nivou, a kada završim tu karijeru, onda ću se rado posvetiti igri „3 na 3“. Uostalom, draž basketa i jeste da ga mogu igrati i stariji ljudi“, zaključio je Dašić

Vladimir Dašić
Vladimir Dašić (Foto: FIBA)

Ovogodišni Red Bull Reign turnir u basketu „3 na 3“, koji se 19. maja igra u Njegoševom parku u Podgorici, imaće i jednu pravu zvijezdu - na njemu će nastupiti Vladimir Dašić, nekadašnji košarkaš Budućnosti, Real Madrida i mnogih mnogih klubova, te dugogodišnji reprezentativac Crne Gore.

Zato se na startu postavlja pitanje - otkud on u basketu i na turniru Red Bull Reign?

„„Izašao sam iz povrede, nisam aktivan, pa kada su me zvali drugovi odlučio sam da prihvatim, da provjerim sebe i vidim koliko mogu. Igra se u našem gradu, gdje se nekada basket igrao bukvalno na svakom terenu, gdje je svaki kvart imao svoje igralište, a sada se teško možemo skupiti, pa rekoh - što da ne! Mislim da će biti sjajno", kaže Dašić.

Nekada jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša ne smatra da će biti lako u subotu.

„Naprotiv, znam da će biti teško, da ima sjajnih igrača. Basket „3 na 3“ je odlična igra, jer i neko ko nije bio vrhunski košarkaš može da ostvari vrhunski rezultat. Malo sam se udubio u tu igru, sada je sve to dobilo na značaju, jer je igra „3 na 3“ postala olimpijska disciplina, kao u tenisu sakupljaju se bodovi, igraju mastersi, dosta se putuje, sreću se nekadašnji rivali sa košarkaških terena... Čak sam i igrao na jednom turniru u Zagrebu, bilo je dosta bivših košarkaša".

Sa samo 30 godina, Dašić se nada da nije rekao posljednju riječ u profesionalnoj košarci.

„Za mene je još rano da se potpuno posvetim basketu, ovo je izuzetak. Mislim da još mogu da igram na profesionalnom nivou, a kada završim tu karijeru, onda ću se rado posvetiti igri „3 na 3“. Uostalom, draž basketa i jeste da ga mogu igrati i stariji ljudi“, zaključio je Dašić.

Ovog puta, turnir pod nazivom „Red Bull vladavina“, igraće se po nešto modifikovanim pravilima - utakmice će trajati po osam minuta i igraće se do 21 poena, osim velikog finala koje će se igrati do isteka osam minuta.

Na turniru u Podgorici 19. maja nastupiće 16 ekipa.