Vladimir Micov ostaje u Kantuu

Naša odluka da produžimo ugovor sa Micovom svjedoči o želji da planiramo na duge staze - istakao je Bruno Arigoni, sportski direktor Kantua
0 komentar(a)
Vladimir Micov, Foto: Solobasket.it
Vladimir Micov, Foto: Solobasket.it
Ažurirano: 25.03.2011. 14:47h

Vladimir Micov, nekadašnji košarkaš Budućnosti, blista ove sezone u redovima Kantuu, trenutno drugoplasiranog tima u italijanskom šampionatu.

Dvadesetpetogodišnje krilo ima prosječan učinak od 11,5 poena, 3,7 skokova i 2,2 asistencije po meču, pa je postao važna karika u sistemu igre Andrea Trinćijerija.

Zbog toga su čelnici kluba odlučili da rođenom Beograđaninu ponude produžetak ugovora na još dvije sezone, koju je on prihvatio.

Micov je u Kantu stigao januara 2010. godine iz Kahel laboral, sa kojom je dva puta potpisivao kratkoročne, jednomjesečne ugovore.

- Naša odluka da produžimo ugovor sa Micovom svjedoči o želji da planiramo na duge staze, a plan na tom putu je produženje ugovora sa nisiocima igre. Naš cilj je plasman u Evroligu, što se čini veoma mogućim, i zbog toga želimo da sačuvamo igrački kada - istakao je Bruno Arigoni, sportski direktor Kantua.

Micov je karijeru počeo u OKK Beogradu, potom je igrao za Crvenu zvezdu, Lavove 063, a od 2005. do 2008. godine branio je boje Budućnosti.

Iz Podgorice je otišao u Panionios, a iz Atine ga je put odveo u Kahu laboral.

Bonus video: