Vraneš pojačava Metalac

Metalac su u prvom dijelu sezone napustili centri Kimani Frend i Filip Vukosavljević, a trenutno centarsku liniju čine Dragomir Marojević, Aleksandar Tanasković i Marko Dujković
95 pregleda 1 komentar(a)
Slavko Vraneš, Foto: Www.unics.ru
Slavko Vraneš, Foto: Www.unics.ru
Ažurirano: 26.02.2013. 22:36h

Bivši reprezentativca Crne Gore, 30-godišnji Slavko Vraneš trenira sa Metalcem i trebalo bi da zaigra ako se valjevski klub plasira u Superligu, prenosi košarka24.

Metalac je na trećem mjestu na tabeli Prve košarkaške lige Srbije sa skorom 14/8, a biće im dovoljna jedna pobjeda u preostalih pet mečeva za plasman u elitno doigravanje, kada će pomoći i Vraneš.

Trener Dragan Nikolić je poslije poraza od Mega Vizure rekao da "ekipi fali mišića i centimetara pod košem", zbog čega je angažovan jedan od najviših košarkaša Evrope.

Nedavno se pisalo o dovođenju Žarka Rakočevića, ali nema informacija o novim pojačanjima.

Metalac su u prvom dijelu sezone napustili centri Kimani Frend i Filip Vukosavljević, a trenutno centarsku liniju čine Dragomir Marojević, Aleksandar Tanasković i Marko Dujković.

Inače, bivši košarkaš Partizana je uživo gledao meč Metalca protiv Mege u Zemunu.

Bivši crnogorski reprezentativac je prije odlaska u Rusiju, ljeta 2010. tri sezone igrao u Partizanu i sa “crno-bijelima” je osvojio po tri nacionalne titule i Jadranske lige, kao i Kup Radivoja Koraća.

U sezoni 2009/10. godine sa klubom iz Humske je učestvovao i na fajnal-foru Evrolige.

Tridesetogodišnji košarkaš je u karijeri nastupao i za Budućnost, FMP, Tofaš, Crvenu zvezdu, Uniks...

Njujork Niksi su ga izabrali kao 39. pika na draftu 2003. godine, a kratak period je proveo i u Portlandu.

U prethodnom periodu bio je u Iranu.

Bonus video: