Vranješ: Moj posljednji šut je nagrada, jer smo čitavu utakmicu bili u vođstvu

0 komentar(a)
Nemanja Vranješ i Mihailo Pavićević
Nemanja Vranješ i Mihailo Pavićević
Ažurirano: 21.10.2017. 20:34h

Meč-viner u pobjedi Mornara u Ljubljani, u meču 5. kola ABA lige, Nemanja Vranješ bio je prezadovoljan nakon trijumfa protiv Olimpije.

“Nakon dva teška poraza za nas, koja su došla u nezgodnom trenutku, pogotovo onaj protiv FMP-a kod kuće, samo mi igrači i uprava najbolje znamo koliko smo uspjeli da zbijemo redove, da treniramo kvalitetno, da najviše pažnje posvetimo našoj odbrani, što smo uspjeli da pokažemo na ovoj utakmici”, rekao je Vranješ.

“Sveli smo Olimpiju na zaista mal broj poena, 64, imajući u vidu koliko oni postižu koševa, i kako brzu košarku igraju. Odigrali smo našu najbolju utakmicu što se tiče kolektivne odbrane, u napadu je malo škripalo, ali smo na kraju sve to odbranom regulisali. Moj posljednji šut je bila nagrada, jer smo čitavu utakmicu bili u vođstvu, vjerovali smo da možemo, i na kraju je stigao taj koš koji je donio veliku pobjedu za nas. Međutim, moramo da ostanemo na zemlji, sebe ćemo uspjeti da nagradimo samo ako u sljedećem kolu uspiejmo dobijemo Zadar, koji je nezgodan rival”, dodao je crnogorski reprezentativac.

Trener Barana Mihailo Pavićević istakao je da je “lako pričati nakon pobjede, uz šut u posljednjoj sekundi”.

“Što se utakmice tiče, mislim da smo ovu pobjedu zaslužili. Imali smo dva perioda slabe igre. Sredinom duge četvrtine smo malo izgubili ritam. Ja sam kombinovao, želio sam da igram sa više igrača u rotaciji, da iskoristim eventualni umor ekipe Olimpije, koja je imala teško gostovanje u Turskoj, i mislim da je to donekle dalo rezultata. Drugi period u kojem smo izgubili kontrolu igre bila je sredina posljednje četvtine, gotovo u najgorem trenutku smo dozvolili Olimpiji da se vrati u igri, da povede i da uđemo u egal završnicu, gdje su odlučivali sitni detalji. U toj penal završnici mi smo došli do posljednjeg šuta – rekao je Pavićević.

Strateg Mornara ističe da posljednja akcija nije bila izvedena onako kako je dogovoreno na tajm-autu.

"Mi treneri napravimo jedno, a ja obožavam kada igrač izabere drugu opciju. Upravo se to desilo. Trebalo je da Vranješ taj šut izvede iz kornera, ali je on dobro “pročitao” odbranu, vratio se i dao koš u posljednjoj sekundi. I ja smatram da je ovo nagrada za jednu hrabru igru koju smo prikazali, jer je Olimpija ove godine izuzetno kvalitetna, igra jako dobro, i nije ih lako dobiti bilo gdje, a ne u Ljubljani. Za nas je ovo pobjeda u pravom trenutku, velika pobjeda, kao što je bio veliki i poraz od FMP-a, koji smo sada vratili. Nadam se da će nam ova utakmica poslužiti za ubuduće da u svaku utakmicu ulazimo sa što više samopouzdanja i vjere u sebe", zaključio je Pavićević.

Bonus video: