Vrščani stigli u Mostar

Zbog problema koje su "farmaceuti“ imali, uprava ABA lige je u dogovoru sa čelnicima Širokog odlučila da odloži utakmicu za ponedjeljak
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 10:17h

Dvodnevna drama u kojoj su se našli igrači i stručni Hemofarma, koji su bili na putu za Široki Brijeg, okončana je tek u noći između subote i nedjelje oko dva sata, kada su krenuli prema Mostaru.

Međutim, zbog ogromnih smetova i zavijanih automobila na koje su usput nailazili, oni su tek oko 8.30 sati jutros bili ispred Mostara, a uz pratnju policije u 9.30 su konačno stigli i do hotela "Ero", gdje će konačno uspjeti da se odmore, ugriju i nešto pojedu nakon što su proveli 48 sati u autobusu, s obzirom na to da su iz Vršca krenuli još u petak u devet ujutru.

Inače, spasilačka ekipa, koju su činili policajci, specijalci i čistači sa buldožerima, stigli su do njih oko jedan sat iza ponoći i to iz pravca Jablanice i odmah krenuli da krče put prema Mostaru.

Za njima je krenula čitava kolona zarobljenih putnika, uključujući i vršačku ekspediciju.

Zbog problema koje su "farmaceuti“ imali, uprava ABA lige je u dogovoru sa čelnicima Širokog odlučila da odloži utakmicu za ponedjeljak, a igraće se u previđenom terminu od 17 sati.

Bonus video: