Vučević: Da nijesam košarkaš, bio bih glumac

Na pitanje ”Vijesti” ko mu je najteži rival u NBA, Nikola je naveo imena Dvajta Hauarda i Marka Gasola
98 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2013. 19:47h

Da ne igram košarku, bio bih glumac- ovo priznanje Nikole Vučevića, pored neizbježnih autograma i fotografija, tek je jedan od mnogih detalja koji su stotini učenika Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” i Gimnazije ”Niko Rolović” juče učinili nezaboravnim jednosatno druženje sa našim NBA superstarom.

Posredstvom kompanije “M-tel”, koji kao sponzor KSCG podržava košarkašku reprezentaciju na EP u Sloveniji, Vučević je mladim sugrađanima u sali ”Topolica” govorio o zdravom načinu života i odgovarao na njihova brojna pitanja. Dvanaest godina dug put od trenutka kada je prvi put otišao na trening , do ulaska u NBA “Ol-star” sastav što mu je za sada plafon karijere, predstavljen je skoro filmskom brzinom: dijete čiji su roditelji bili poznati košarkaši, logično, za prvu igračku je dobilo loptu, sa kojom ga je druženje dovelo prvo do slavnih “Filadelfija Siksera”,a zatim i do Orlando Medžika čija je sada glavna zvijezda.

"Više mi se sviđa život u Orlandu, na Floridi je stalno sunce, u Filadelfiji je hladno. Život NBA košarkaša je naporan, igraš najmanje 82 utakmice u pet mjeseci, čitav dan si u sali. Radni dan počinjem doručkom koji mi je glavni obrok, onda slijedi sat i po vježbi u teretani, pa trening sa ekipom od dva sata, gdje unaprjeđujemo igru u napadu i odbrani. Potom slijedi “alertovanje”, kada prijavljujemo i najmanje povrede", pričao je znatiželjnim mališanima 22-godišnji, 210 cm visoki centar naše reprezentacije, inače bivši đak Gimnazije “Niko Rolović”.

Život NBA igrača je naporan: Vučević

Na pitanje”Vijesti” ko mu je najteži rival u NBA i kako se odmara nakon naporne sezone, Nikola je naveo imena Dvajta Hauarda i Marka Gasola, dodajući da u rodnom gradu nema vremena za veliko opuštanje, te da je već počeo da vježba smanjenim intenzitetom zbog predstojećih obaveza na EP. U doba njegove jučerašnje publike, idol mu je bio Majkl DŽordan, a u minuloj sezoni, čestitke saigrača i trenera Orlanda nakon obaranja klupskog rekorda čuvenog Šakila O Nila u broju skokova bili su, veli, nezaboravni.

U razgovoru sa Anom Martinović, PR-om “M:tel-a”, kazao je da se od te mreže ne odvaja ni u SAD, da za poruke uglavom koristi SMS, te da nema Fejsbuk profil, poručivši đacima da njeguju zdrav način života.

Četiri srećnika su potom dobili njegov reprezentativni dres sa brojem četiri, prije zajedničke fotografije uslijedili su neizbježna zakucavanja i ubacivanja trojki, nakon čega su mu i novinari i đaci i službenici “M:tela” zaželjeli medalju na EP.

Galerija

Bonus video: