Vučević ekskluzivno za "Vijesti": Ne ide mi se iz Orlanda, ali...

“Nisam razmišljao da zatražim trejd. Mislim da to ne bih nikad uradio. Dugo sam u Orlandu, volim ovaj klub i ovaj grad, volio bih da ostanem ovdje. Ali, moraju neke stvari da odgovaraju meni i mojoj karijeri, jer sam još mlad. Ali, trenutno ne razmišljam da idem”, kazao je Vučević
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.12.2016. 16:26h

Nikola Vučević je zvijezda NBA lige.

To se najbolje vidi baš sada, kada spletom okolnosti i kombinacijom raznih faktora, nije na nivou na kome je bio minulih sezona.

Samo neko ko je dokazani as može da bude predmet brojnih analiza u američkoj košarkaškoj javnosti, koja traži odgovor na pitanje zašto je to tako...

Činjenice su takve da je Vučević odlukom trenera Franka Vogela izgubio status startnog centra u Orlandu i da je njegova minutaža manja, a statistički pokazatelji slabiji nego prethodne četiri godine od kada je član Medžika.

Spekulacija je da će, zbog svega toga, 26-godišnji centar napustiti Floridu.

O svemu tome Vučević je govorio za portal “Vijesti”...

“Dosadašnjim tokom sezone i jesam i nisam zadovoljan. Mislim da mogu mnogo bolje nego što sam do sada pokazao, ali na moju igru su dosta uticala i neka dešavanja u ekipi. Dobro je što u posljednje vrijeme igram sve bolje. Sa druge strane, malo mi je krivo što ekipa nije na nivou na kome smo sam očekivao. Vjerovao sam da ćemo biti u mnogo boljoj poziciji u ovom periodu sezone, ali se nadam da ćemo uspjeti da preokrenemo stvari i da se vratimo u trku za plej-of”, kazao je Vučević.

A sada priča o njemu i njegovom statusu. Da li je realan odlazak iz Orlanda, “trejd” u klub u kome će imati status kakav – zaslužuje.

“Trudim se da ne obraćam pažnju na te priče. To je nešto što je izvan moje kontrole. Igrač ne utiče mnogo na trejd, ako do njega dođe. Jednostavno, klub odlučuje. Prema informacijama koje do sada dobijam – klub ne želi da me trejduje, tako da mogu da se fokusiram na igru, na maksimum na terenu, pa ćemo da vidimo šta će se desiti”, ističe Vučević.

Što se tiče odluke trenera da utakmice počinje sa klupe, Vučević nikada nije krio da smatra da se nezasluženo našao van prve petorke.

“Jesam malo nezadovoljan. Mislim da su me nezaluženo sklonili iz prve petorke. Iako i dalje imam veliku minutažu, mislim da ne zaslužujem da ulazim sa klupe. Trener je tako odlučio da bi napravio balans između prve i druge petorke, jer nam nije išlo u početku. To je trenerova odluka. Prihvatio sam je, ali sam im rekao da nisam zadovoljan. Nadam se da će se to promjeniti, jer mislim da sam igrama, ne samo ove sezone, pokazao koliko vrijedim. Nadam se da će sve to da se sredi, da će me vratiti u prvu petorku i vratiti mi ulogu koju zaslužujem”, kazao je Vučević.

Nakon svega, kakav je odnos sa Vogelom.

“Imamo dobar, profesionalan odnos. On ima pravo da donese odluku koju želi i ja, kao profesionalac, moram da poštujem i prihvatim. Nismo imali nesuglasica. On je donio odluku, koju ja poštujem, ali sigurno da bi bolje bilo da ja imam ulogu koju zaslužujem da imam”, kazao je Vučević.

Vučević kaže da nije razmišljao šta dalje, ako se situacija na promijeni.

“Nisam razmišljao da zatražim trejd. Mislim da to ne bih nikad uradio. Dugo sam u Orlandu, volim ovaj klub i ovaj grad, volio bih da ostanem ovdje. Ali, moraju neke stvari da odgovaraju meni i mojoj karijeri, jer sam još mlad. Ali, trenutno ne razmišljam da idem”, kazao je Vučević.

Vučević ove sezone igra prosječno 27,7 minuta, postiže 13 poena i ima 10,4 skoka.

Prošle sezone imao je prosjek od 18,2 poena i 8,4 skoka, dok sezona 2014/15 bila statistički njegova najbolja – 19,3 poena i 10,9 skokova po utakmici.

Lijepo je gledati Vestbruka

Sjajnim partijama u prvom djelu sezone Rasel Vestbruk je u drugi plan bacio asove poput Stefa Karija, Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta, istakao kandidaturu za MVP-ja lige.

“Njegove partije su izvanredne. Skoro na svakom meču, ima tripl-dabl učinak. Mislim da sa dosta skromnim timom prave odlične rezultate. Imaju dobar skor u Zapadnoj konferenciji, koja je puno jača os Istočne. Igra sa toliko agresivnosti, ogromnom željom....Zaista, djeluje imperesivno. Lijepo ga je gledati”, ističe Vučević.

Klivlend i Golden stejt viđeni u novom velikom NBA finalu

Šampion Klivlend i Golden stejt i ove sezone igraju najbolju košarku u najjačoj ligi na svijetu, sasvim je realno da ponovo igraju u finalu.

“Očekivano je da oni ponovo dominiraju ligom i da opet odlučuju o NBA prstenu. Klivlend ima Lebrona, Irvinga, Lava, na drugoj strani su Kari, Durent, Tompson, sjajani igrači, koji su dosta dugo zajedno, tako da je očekivano da prave ovakve rezultate”, kaže Vučević.

Bonus video: