Vučević opet dabl-dabl. Vašingtonu nedovoljan i Vol

Crnogorski centar je imao 10 poena i 10 skokova, a dodao je i šest asistencija
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.12.2016. 08:25h

Nikola Vučević se vratio dabl-dabl učincima nakon jedne utakmice pauze u pobjedi Orlanda nad Vašingtonom. Crnogorski centar je imao 10 poena i 10 skokova, a dodao je i šest asistencija. Noć karijere je imao Elfrid Pejton koji je postigao 25 poena (lični rekord), od čega 22 u prvom poluvremenu, a impresivno je što je sjajno šutirao iz igre i sa linije slobodnih bacanja, jer je šut najveći problem u njegovoj igri. Sa druge strane Vašingtonu nije bila dovoljna spektakularna partija Džona Vola koji je imao sjajnih 52 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Njujork nastavlja svoju odličnu seriju, najviše zahvaljujući Karmelu Entoniju koji je drugi put u sezoni postigao 35 poena, pa Majamiju koji je bio značajno oslabljen nije pomogao Goran Dragić sa 29 koševa. Detroit je takođe u odličnoj formi, četvrta pobjeda u pet mečeva je došla protiv Čikaga. Najbolji je bio Tobajas Heris sa 22 poena, dok je u "bulsima" standardno najbolji bio Džimi Batler sa 34.

Duel Memfisa i Filadelfije su obilježili Evropljani, pa je pobjedničku ekipu "grizlija" nosio Španac Mark Gasol sa 26 poena i 12 skokova, dok je u Filadelfiji najboljio bio Turčin Ersan Iljasova sa 23 koša i čak 17 uhvaćenih lopti. San Antonio i dalje ne zna za poraz u gostima, pobjeda nad Minesotom za učinak 13-0 van svog terena, a najbolji je bio Kavaj Lenard sa 31 poenom, dok je Zek Lavin imao 25 na drugoj strani. Juta je protiv Finiksa opet pokazala da je formula nađena, Gordon Hejvord je standardno dominirao sa 28 ubačenih poena, Devin Buker je kod gostiju imao 21.

Bonus video: