Vučević: Razočarani smo

Boli poraz, treći je zaredom i sada definitivno nemamo šanse da prođemo u drugi krug, kaže Nikola Vučević
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 10:14h

Nikola Vučević, igrač na kojem u budućnosti treba da počiva reprezentacija, bio je razočaran porazom od Grčke i oproštajem sa Eurobasketa.

"Boli poraz, treći je zaredom i sada definitivno nemamo šanse da prođemo u drugi krug. Razočarani smo, dugo smo se pripremali, zaista smo željeli da napravimo rezultat na Evropskom prvenstvu. Nažalost, nismo uspjeli. Borili smo se, dali smo sve od sebe, ali nismo imali sreće. Šteta, ne znam šta drugo da kažem", rekao je Vučević.

Centar naše selekcije pokušava da objasni šta se to desilo u meču sa Grcima.

"U prvom poluvremenu smo dobro igrali u odbrani, oni su dosta poena dali nakon ofanzivnog skoka. U drugom upravo u odbrani nismo odigrali kako treba, nismo se vraćali, dosta loših šuteva smo imali u napadu i nakon toga se nijesmo vraćali u odbranu. Grci su dali dosta lakih poena, to ih je razigralo i poslije je bilo kasno da se vratimo".

Vučević ističe da bi ekipa danas trebalo da pokaže karakter.

"Treba da se „skupimo“, da probamo da ostvarimo pobjedu. Bilo bi lijepo i zbog ljudi koji su bili uz nas, a i zbog ekipe, da ne završi šampionat porazom".

Peković: Opet stara boljka, opet prazni minuti

“U prvom poluvremenu stvarno smo igrali dobro, vjerovatno je tada trebalo da imamo i prednost. Promašili smo nekoliko zicera, nekoliko slobodnih bacanja, a opet smo imali dobar rezultat. U drugom poluvremenu ponovila se naša stara boljka, opet smo imali neke prazne minute, izgubljene lopte, a oni su to na odličan način iskoristili. Kažnjavali su nas kontrama i šutevima za tri poena, polako su sticali samopouzdanje dok na kraju nisu utakmicu iskusno priveli kraju”, kaže kapiten reprezentacije Nikola Peković.

Javnost je očekivala prolaz u drugi krug i prije svega bolje partije?

“Ja sam još na početku govorio da bi za nas veliki uspjeh bio da prođemo u drugu fazu. Mnogi su pričali o medalji i tako dalje, ali nama je ovo prvo evropsko prvenstvo i sigurno da nam treba iskustva. U našoj reprezentaciji jedino Vlado Šćepanović ima iskustvo igranja na evropskom šampionatu. Svi mi ostali smo prvi put na tom takmičenju i sigurno da je stručni štab dao sve od sebe da nas pripremi. Mi neke stvari, što se i vidi, nismo ispoštovali. Uglavnom sa svim ekipama smo igrali ravnopravno do trenutka kada bi nastupao neki naš period praznog hoda. Protivnici su to iskorišćavali i mi smo gubili”, konstatuje Peković, koji je dugo kuburio a i sada kuburi sa povredom lista i bez čijeg većeg učinka na šampionatu, ali i bez neuporedivo većeg učinka Omara Kuka, je bilo iluzorno očekivati da naša selekcija napravi iole ozbiljniji rezultat.

Galerija

Bonus video: