Vučević se poigravao sa Cibonom

"Čestitam igračima na igri i rezultatu, a šteta što nije ušla ova trojka na kraju. To bi bilo bolje od očekivanja, ali i ovako imamo razloga za zadovoljstvo", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija
0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Savo Prelević
Nikola Vučević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2011. 22:38h

Kevin Kostner je za čuveni „Ples sa vukovima” iz 1990. dobio Oskara kao najbolji režiser, a momak koji je rođen upravo te godine večeras je plesao sa vukovima, ali onima sa Tuškanca - Nikola Vučević je nevjerovatnim izdanjem srušio Cibonu i omogućio Budućnost Voliju da stigne do pete pobjede u ABA ligi.

Odavno takva dominacija nije viđena na jednom meču. Ako jedan košarkaš iz igre šutira 92 odsto (13-12), i to bez promašaja za dva (11-11), te dodao devet skokova, tri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu za indeks 44, i sam zaslužuje Oskara za najbolju ulogu. Ali, sportskog...

Vučević je do ludila dovodio trenera Zagrepčana Josipa Vrankovića. Bivši selektor Hrvatske je pokušao sa Andrijom Žižićem i Goranom Sutonom, ali najbolji igrač Podgoričana bio je nezaustavljiv.

Njemu pripadaju najveće zasluge za ubjedljiv trijumf, ali bila bi nepravda ne spomenuti ostale igrače koji su dobili šansu.

Svi su dali maksimalan doprinos za peti ovosezonski trijumf.

Osim Vučevića, sjajnu rolu imao je Marko Popović, koji je dao 16 poena (11 u drugoj četvrtini), a dvocifren je bio i Džermejn Anderson (13).

"Čestitam igračima na igri i rezultatu, a šteta što nije ušla ova trojka na kraju. To bi bilo bolje od očekivanja, ali i ovako imamo razloga za zadovoljstvo. U drugoj četvrtini smo bili slabi u odbrani, dok je u trećoj promjenom pozicija igračima i postavke igre Cibone bilo koš za koš do osam razlike za nas. Tada smo odgovorili na pravi način, odbrana je bila dobra, napad je proradio. Dobiti Cibonu je jako značajno za nas", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Od starta je domaći tim stavio do znanja gostima da nemaju šta da traže.

U 6. minutu bilo je 13:4, a 180 sekundi kasnije plus 12 (18:6). Teško je u tim trenucima Cibona dolazila do koša rivala, pa otuda i velikih 20:9 na kraju prve četvrtine.

Uspjeli su gosti da u 13. minutu smanje zaostatak na šest poena (23:17), ali je tada na scenu stupio Marko Popović.

Vezao je 11 poena za 36:23 na isteku 16. minuta. Da se prvo poluvrijeme završi na sjajan način potrudio se Anderson, koji je pogodio trojku sa zvukom sirene za 46:34.

Vučević je nastavio svoj šou na startu drugog dijela.

Prvo je ubacio dvojku, potom i trojku za najveću prednost na meču 51:34 na isteku 23. minuta.

Radonjić je tada izveo iz igre Vučevića i Andersona, a Cibona je počela da topi prednost Budućnost Volija.

U 34. minutu prišli su Zagrečani na minus osam (70:62), što je bio znak za povratak Vučević i Andersona.

Vučević je vezao pet poena, Milan Milošević je pogodio trojku za 78:64 i rutinski završetak meča.

"Nisam zadovoljan našim otvaranjem utakmice. U prvoj četvrtini smo imali 12 izgubljenih lopti, tri puta smo pravili korake, a četiri lopte u tranziciji. Teško se takvom igrom može dobiti i kući, a kamo li u gostima. To je dovelo do minusa iz kog se kasnije nismo uspjeli vratiti", istakao je trener Cibone Josip Vranković.

Bonus video: