Vučević za "Vijesti": I ja bih volio da znam gdje ću nastaviti karijeru

Volio bih da zaigram na Svjetskom prvenstvu, ali ima dosta faktora koji će uticati na moju odluku - rekao je Nikola Vučević za "Vijesti"
3204 pregleda 5 komentar(a)
Od 1. jula bira ponude: Nikola Vučević u dresu Orlanda, Foto: Nick Turchiaro
Od 1. jula bira ponude: Nikola Vučević u dresu Orlanda, Foto: Nick Turchiaro
Ažurirano: 16.06.2019. 11:16h

Nikola Vučević odmara u Baru i čeka 1. jul kada će početi prelazni rok u NBA ligi. Nakon sjajne sezone u Orlandu, učešća na ol-star meču, kasnije u plej-ofu, jedan od najboljih centara svijeta moći će, po svemu sudeći, da bira ponude.

Stroga pravila, ali i njegov profesionalizam, ne dozvoljavaju mu da o tome gdje će nastaviti karijeru - da li u Orlandu ili negdje drugo - priča mnogo.

- Nema još ništa zvanično. Od 1. jula očekujem da ću imati sastanke sa klubovima koji se interesuju za mene, ali u ovom trenutku ne znam mnogo - kazao je Vučević za Televiziju Vijesti.

Američki mediji u posljednje vrijeme često pominju Sakramento kao njegovu novu destinaciju. Generalni menadžer i prvi čovjek za sportske operacije Vlade Divac ima visoko mišljenje o Vučeviću, a to može da bude presudno...

- Nije bilo nikakvih zvaničnih razgovara. Sve što znam, vidio sam u medijima. Nemamo ni pravo da razgovaramo prije 1. jula, tako da ne obraćam mnogo pažnju na to. Ljudi me pitaju stalno - gdje idem, ostajem li? Najviše bih volio da znam to, ali moram da čekam - ističe Vučević.

Od toga zavisi i njegov nastup u reprezentaciji Crne Gore na Mundobasketu.

- Čekam prvo da riješim situaciju sa ugovorom, nakon toga ću odlučti da li ću nastupati za reprezentaciju u Kini - ponovio je Vučević.

Ne krije da ima želju da se pojavi na možda i najjačem Svjetskom prvenstvu.

- Volio bih. Lijepo je uvijek igrati na tim takmičenjima. Bio sam na tri Eurobasketa. Ima, međutim, dosta faktora koji će uticati na moju odluku, nešto više o tome znaću nakon što riješim ugovor - rekao je Vučević.

U iščekivanju raspleta, Vučević je okrenut svom omiljenom hobiju radu - sa djecom. Drugu godinu zaredom u Baru je organizovao kamp na terenima hotela Sidro. Okupio je 60-ak talentovanih dječaka, a specijalni gost ove godine je košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović.

- Kamp se pokazao kao uspješan i želio sam da nastavim. Želim da raste iz godinu u godinu, da se djeci pruži više. Drago mi je da su djeca zadovoljna. Radujem se da ih vidim, vidim i da su napredovali. To je satisfakcija. Dolazi i Bogdan, vjerujem da će djeca biti zadovoljna i da će se radosna vratiti kući - kazao je Vučević. Iz Crne Gore je pratio i rasplet u NBA ligi, slavlje Toronta. Zanimljivo da su “reptorsi” put ka prstenu počeli protiv Vučevićevog Orlanda i to porazom na svom terenu. Toronto je zatim ostvario četiri pobjede u nizu nad timom sa Floride, a prije tri noći i proslavio istorijsku titulu. - Kavaj Lenard je igrao sjajno u cijelom plej-ofu. Gasol je bio velika pomoć, Sijakam takođe... Zasluženo su osvojili, igrali su strašno protiv Golden stejta. Povrede Tompsona i Durenta su znatno oslabile šampiona, ali svaka čast Torontu, zasluženo su postali šampioni - kazao je Vučević.

Očekujem da Filip krene stopama oca i djeda

Krajem prošle godine Nikola Vučević je postao otac. Filip raste, a Nikola ne krije da bi volio da se i on bavi košarkom, da krene stopama oca, djeda, strica, ujaka...

- Vidjećemo. Ima predispozicije. Očekujem da krene tim stopama. Otac mi je bio košarkaš, stric, majka, ja se bavim košarkom, ujak Saša Pavlović. Ima velike šake i ruke, veliki je, pa ćemo da vidimo - kazao je uz osmjeh Vučević.

UNICEF gost na kampu

Ono što Vučević radi drugu godinu u Baru, prepoznali su i predstavnici UNICEF-a u Crnoj Gori.

- UNICEF je pravio istraživanje koje je pokazalo da svako drugo dijete u Crnoj Gori nikad nije otišlo na neki sportski događaj i da djeca provode previše vremena na kompjuterima, telefonima, igricama... Na osnovu tog istraživanja su počeli kampanju. To je sjajna priča, podržaće se djeca da se bave sportom. Ukoliko se ukaže prilika volio bih da budem dio njihovog pokreta. U cijelom svijetu je isto, djeca su previše kući, malo na sportskim terenima i prirodi - kazao je Vučević.

Bonus video: