"Vučice" sjutra protiv Zvezde: Biće teško i neizvjesno

234 pregleda 0 komentar(a)
Anđelika Mitrašinović, Goran Bošković, Tamara Kapor
Anđelika Mitrašinović, Goran Bošković, Tamara Kapor
Ažurirano: 30.01.2019. 15:04h

Nakon prošlonedjeljneg poraza kod kuće od Beroe (74:69), za košarkašice Budućnost Bemaxa je do kraja WABA lige svaki meč kvalifikacioni za plasman na fajnl-for, gdje bi "vučice" imale priliku da brane titulu od prošle sezone.

Sa skorom od pet pobjeda i četiri poraza, izabranice Gorana Boškovića su trenutno "ispod crte", na petom mjestu, sa pobjedom manje od četvrtoplasirane Montane, a imaju tri poraza više od večerašnjeg rivala u Podgorici, ekipe Crvene zvezde...

"Veoma važna utakmica, naročito sa aspekta reakcije na prethodni poraz pred našim navijačima. Imamo dosta zdrastvenih problema i što se tiče povreda. Pokušaćemo da se maksimalno spremimo i da se revanširamo Crvenoj zvezdi za poraz u prvom dijelu. Crvena zvezda je odlična ekipa, koja dugo godina igra zajedno, tri-četiri godine WABA ligu. Relativno mlada ekipa, ali nije neiskusna. To potvrđuju i njihovo rezultati u dosadašnjem periodu. Oni su, praktično, plasirali na finalni trunir. Biće to teška utakmica i neizvjesna", rekao je Bošković.

"Plave" derbi dočekuju sa dosta problema.

"Nikolina Babić je bolesna, ne trenira dva dana, neizvjestan je njen nastup. Tamara Kapor je imala problema sa lomom nosa i virus, Nikolina Džebo sa virusom. U situaciji smo gdje nam treba da se uigravamo mi nemamo kontinuitet dobrog treninga, jer nam uvijek fali po neko. Umjesto da idemo korak naprijed, mi ne možemo, ne idemo brzinom koja je očekivana zbog povreda i zdrastvenih problema. To ne traje samo jedan trening, već jedna igračice nema 4-5 treninga. Nemamo širok izbor i u utakmicama kakva je sa Crvenom zvezdom je riskantno. Nikako ne možemo da duži period imamo sve igračice na duži rok, da se povežemo i ispratimo sve situavije. Moramo da se ponavljamo i to nas usporava", naglasio je Bošković.

Beogradski tim prvi duel dobio je 61:51.

"Zvezda je u prošlom kolu doživjela prvi poraz, što dovoljno govori od njenom kvalitetu. To je mlad tim, koji je nekoliko godina na okupu. Potrudićemo se da u meč uđemo što bolje, ispoštujemo sve što smo dogovarali posljednjih desetak dana. Nadam se da i rezultat neće izostati - rekla je reprezentativka Bosne i Hercegovine, Tamara Kapor.

I Anđelika Mitrašinović vjeruje u pobjedu.

"Radi se o dobroj ekipi. Za nas je važno da od početka uđemo u meč agresivno i koncentrisano, da nametnemo svoj stil igre i svoj tempo. Nadam se pozitivnom rezultatu", kazala je Mitrašinovićeva.

Utakmica u dvorani sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Bonus video: