"Vučice" žele da ovjere fajnl-for i ostanu u trci za prvo mjesto

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra u "Bemax areni" dočekuju Kraljevo, u derbiju 15. kola WABA lige
647 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje konferencije za novinare
Sa današnje konferencije za novinare
Ažurirano: 28.01.2020. 19:01h

Nakon dva laganija meča, i ubjedljivih pobjeda protiv Orlova i Banovića, pred košarkašicama Budućnost Bemaxa je novi derbi u WABA ligi.

Izabranice Vladana Radovića sjutra veče u “Bemax areni” (19 sati) dočekuju ekipu Kraljeva, u meču 15. kola regionalnog takmičenja.

Pobjedom protiv Kraljevčanki, "plave" bi i teoretski osigurale plasman na fajnl-for, pa sam dosta motiva dočekuju derbi.

Sa druge strane, ovaj duel je ključni za predstavnika Srbije, jer Kraljevo pobjedom ostaje u trci za fajnl-for, čak stiče realne šanse i da se izbori za taj uspjeh, dok bi porazom definitivno izgubio sve šanse za plasman na finalni turnir.

"Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Kraljeva, koja traži šansu da ostane u trci za fajnl-for. Srpski tim je sebe doveo u ovu situaciju nakon velike pobjede protiv Celja u prošlom kolu, ali nas to ne treba da zanima i da opterećuje, jer moramo da imamo fokus na sebe. Sigurno je da Kraljevo ima kvalitet da nas dobro namuči i da nas natjera da imamo maksimalan fokus ka svojim obavezama, ali, naravno, da vjerujem u svoje igračice i nastavak dobrog niza", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Crnogorski prvak je u seriji od 11 pobjeda i ima dvije više od sjutrašnjih rivala.

"Do kraja imamo pet utakmica, doveli smo sebe u situaciju da nam jedna pobjeda garantuje fajnl-for. Ali, želimo pobjedu u ovom meču, jer bi ostali u poziciji da čak budemo prvi pred završni turnir, što bi za mene kao trenera u prvoj seniorskoj sezoni u ovom klubu i za našu podmlađenu ekipu bio fantastičan rezultat", dodao je Radović.

Budućnost Bemax je prvi međusobni duel dobila 77:46,

"Ta pobjeda u Kraljevu neće nas zavarati. Vrlo smo oprezne, maksimalno se spremamo za ovaj duel, svjesne da može da nam donese mnogo toga pozitivnog. Neće doći da se predaju, žele da pobjedom ostanu u trci za završni turnir. Imaju kvalitetnu ekipu, a sigurno da iako nas čeka težak duel vjerujem da možemo stići do nove pobjede", kazala je Mina Đorđević, centar Budućnosti.

Optimistički je bila raspoložena i Milena Jakšić, bek Podgoričanki.

"Kraljevo sigurno nije slučajno dobila Celje. Radi se o iskusnoj ekipi, koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, tako da neće biti lako. Velikom željom, borbenošću nastojaćemo da nastavimo impresivnu seriju, jer bi nam novi trijumf donio mir uoči završnice", kazala je Jakšićeva, koja se nada da će ,,plave“ u derbiju imati i dobru podršku sa tribina.

Bonus video: