„Vučice” žele da vrate još jedan dug

Košarkašice Budućnost Bemaxa večeras (19 časova) u “Bemax areni” dočekuju Beroe, u meču 11. kola WABA lige
344 pregleda 0 komentar(a)
Patricia Bura na meču protiv Celja, Foto: Luka Zeković
Patricia Bura na meču protiv Celja, Foto: Luka Zeković

Košarkašice Budućnost Bemaxa su u prethodnom kolu vratile dug Celju, jednoj od dvije ekipe koje su Podgoričankama nanijele poraz u dosadašnjem toku sezone u WABA ligi.

Izabranice Vladana Radovića večeras u “Bemax areni” (19 časova) imaju priliku da se revanširaju još jednom timu od koje su poražene na startu regionalnog takmičenja - bugarskoj ekipi Beroe, koja je aktuelni šampion ovog takmičenja. Bugarski predstavnik je, naime, prvi međusobni duel u Staroj Zagori dobio je 71:59.

"Izuzetno važna utakmica za oba tima. Beroe zaslužuje maksimalan respekt. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, koja je dobro pokrivena na svim pozicijama, a kao i posljednjih godina, tako i ove sezone ima dobre Amerikanke na pozicijama 4 i 5, koje uzimaju najveći prostor u igri. U dobroj smo seriji i sjajnom ritmu, nadam se da i ovaj meč možemo riješiti u svoju korist i tako godinu završiti na najbolji način", kazao je Radović, strateg “vučica”.

Biće to duel aktera prošlosezonskog finala WABA lige, u kojem je bugarski predstavnik slavio u meču za titulu na završnom turniru u Celju sa 65:64

"Vjerujem u moje igračice, sigurno će imati poseban motiv i zbog prošlosezonskog finala i zbog činjenice da smo poraženi u prvoj utakmici 12 razlike, tako što smo pali u posljednja dva minuta", dodao je Radović.

617 poena ukupno primile su do sada košarkašice Budućnost Bemaxa, i sa prosjekom od 61,7 poena po meču “vučice” trenutno imaju najbolju odbranu u WABA ligi

Budućnost je nakon dva startna poraza od Celja i Beroe, ostvarila osam uzastopnih pobjeda. Isti učinak (8-2) ima i Beroe, dok su trenutno Montana i Celje na vrhu, sa utakmicom više, sa po devet pobjeda i dva poraza.

"Nastavljamo seriju derbija i nakon Montane i Celja čeka nas još jedan težak meč. Moramo biti agresivne i koncentrisane, to forsiramo od starta sezone, a iako smo podmlađene pokazale smo da možemo mnogo. Nadam se da ćemo imati dobru podršku sa tribina i daćemo godinu zaključiti na pravi način", rekla je centar “plavih” i crnogorska reprezentativka Violeta Lazarević.

Ekipa iz Stare Zagore je dva poraza doživjela u posljednja četiri kola, od Montane i Celja.

"U sjajnoj smo seriji i nadam se da možemo nastaviti trijumfalni niz. Ovo je još jedan meč koji može mnogo da znači za konačan plasman. Zbog toga maksimalno motivisane ulazimo u meč", kazala je Patricia Bura, hrvatski centar u redovima Budućnost Bemaxa.

Bonus video: