Vujičić: Cilj u Regionalnoj ligi je ispunjen

Četiri kola prije kraja regularnog dijela Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkana su osigurale plasman među osam najboljih
76 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.01.2015. 09:14h

Četiri kola prije kraja regularnog dijela Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkana su osigurale plasman među osam najboljih. Sada je jedina dilema da li će u grupi biti prve ili druge. Do kraja imaju gostovanje Partizanu i duel sa Plej-ofom kući.

"Već smo postigli ono što smo zacrtali što se Regionalne lige tiče, a to je plasman među osam najboljih. Bićemo prvi ili drugi u grupi i imaćemo prednost domaćeg terena u razigravanju za plasman na F4. Pokušaćemo da odemo i na finalni turnir i ponovimo uspjeh od prošle godine, što bi bio veliki uspjeh jer je ekipa mlađa i jeftinijija. Uz to, Irena Matović, koja će igrati za Crnu Goru, najbolji je strijelac lige", kaže sportski direktor Podgoričanki Zoran Vujičić.

Sve u klubu posebno je obradovao nedavni trijumf protiv Rejer Venecije u gostima.

"Sigurno da je pobjeda u Veneciji najveća za klub u posljednjih nekoliko godina, jer su Italijanke prije dvije-tri godine igrale Evroligu. Nemamo novca da igračicama finansijski damo nagrade, već su kao poklon dobile tretmane u spa centru u „Splendidu”.

Jedan od čelnika kluba hvali rad stručnog štaba.

"Pokazalo se kao pravi potez imenovanje nekada uspješnog igrača Gorana Boškovića za trenera, jer zajedno sa Smiljom Milatović i Lazarom Simonovićem radi sjajan posao. I igračice zaslužuju pohvale, jer su maksimalno posvećene. Imamo u svojim redovima najbolju igračicu Crne Gore (Marina Vučetić) i najbolju mladu (Božica Mujović), a osam naših košarkašica je nedavno bilo na pripremama mlade reprezentacije. To je dokaz kvalitetnog rada".

Budućnost Volkano je jedan od rijetkih klubova u regionu koji ugovore isplaćuje na vrijeme.

"Ugovori možda nisu veliki, ali sve obaveze izmirujemo na vrijeme, zahvaljujući sponzorima, među kojima je Volkano. Ne dugujemo ni cent igračicama i stručnom štabu", zaključio je Vujičić.

Mišura opcija za ljeto, bilo neformalnih kontakata

Informacija „Vijesti” da bi 26-godišnja Šibenčanka Antonija Mišura na ljeto mogla da pojača redove Budućnost Volkana, uzburkala je košarkaške, ali i sportske krugove uopšte na prostorima bivše Jugoslavije.

"Bilo je neformalnih kontakata sa Mišurom i dobili smo informaciju da se o transferu može razgovarati na kraju ove sezone, pošto ima važeći ugovor sa francuskim Tuluzom. Vašu informaciju pojedini beogradski mediji nisu prenijeli na pravi način, nego su od nje napravili senzaciju i najavili da će Mišura od februara igrati za nas, što je stvorilo probleme samoj igračici, jer ima ugovor sa Tuluzom, ali i našem klubu. Eventualni dolazak Mišure u naš klub bio bi pravi marketinški, ali i sportski potez, jer se radi o odličnoj igračici, reprezentativki Hrvatske", objasnio je sportski direktor Podgoričanki.

Bonus video: